Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Prijs voor Zwartewaterfokkers

Geplaatst op: 12 januari 2015

Na een landelijk verbod i.v.m. de vogelgriep om kleindierenshows te houden mocht van 7 tot/met10 januari de Noordshow door gaan omdat het verbod inmiddels was opgeheven. Na vele jaren deze bondsshow in de Pr. Bernhardhoeve te Zuidlaren te hebben gehouden diende de organisatie een nieuw onderkomen te zoeken omdat de Pr. Bernhardhoeve niet meer beschikbaar was.  Dit werd een grote hal op het tt circuit te Assen, een prachtig onderkomen met een goede verlichting en voor mens en dier een goed klimaat.

Hier zaten dan ook voor enkele dagen een aantal dieren van leden van de Zwartewaterfokkers. Op wo. 06 januari werden al deze dieren door bijna het gehele Ned. Keurmeesterkorps van een predikaat voorzien nadat men aan een grondige inspectie was onderworpen. B.J.v.Raalte zijn grote Leghorns kregen 2x het G en 4x het ZG predikaat toebedeeld, de Hollandse krielen van Hm. Bruins 1xG,3x ZG en 2x F, de Hollandse kuiven D.H.Nijland 3x ZG en 1x F en beide trio’s in dit ras ook ZG evenzo zijn Ned. Baardkuif, 3 Serama’s van A.Vinke deze behaalden 1x G en 2x F. Joh. Barneveld was met zijn Toulouse ganzen afgereisd en deze noteerden 2x ZG en 4x F, de mooiste van deze dieren won de show bij de gedomsticeerde ganzen en bezorgde zijn baas het fel begeerde gouden tientje. Als duivenliefhebber was hier Jerry Hoekman met enkele van zijn Damasceners aanwezig resultaat: 5x G, 7x ZG en 2x F. En dan waren er nog de mannen met hun viervoeters n.l. konijnen en cavia’s, de Groot Lotharingers van J. Henniphof 4x ZG, de Hollanders van Comb. ’t Ermhuus goed voor 2x G, 2x ZG en 1x F, hun Klein zilvers 2x ZG en de dieren in dit ras van de Comb. Beens 5x ZG en 2x F. De cavia van E.v.d. Vreugde ZG. Bij de jeugdshow welke hier was ondergebracht was jeugdlid Lars v. Dijk present en deed dit met 2x het ZG predikaat niet onverdienstelijk. Op zaterdag 10 januari mochten de dieren om 16.00 uur weer aan de terugreis beginnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500