Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn winnen thuis

Geplaatst op: 17 januari 2015

Dames 1 van Ruutvoorn won zaterdagmiddag eenvoudig van de Swette Switters. Met de vijf verkregen punten staat Ruutvoorn weer op de 4e plek. De Swette Switters die het moesten afleggen stonden al op de voorlaatste plek, maar hadden slechts 5 punten minder. De uitwedstrijd in Scharnegoutum werd door Ruutvoorn verloren met 3-2. De dames waren toen niet tevreden over de gespeelde wedstrijd en hadden dus wat recht te zetten.

In de eerste set begon het nog wat stroef, halverwege de set wist Suzanne Boschman echter een serie te maken van 6 servespunten en daarmee werd er een gat geslagen. Vanaf dat moment stoomde Ruutvoorn door en eindigde de set met 25-15.

In de tweede set kwam Ruutvoorn geen enkel moment in de problemen. Het blok stond goed en ook de servesdruk was redelijk hoog. De Swette Switters hadden moeite om een goede pass te brengen en hierdoor werd de lange midaanval nauwlijks benut. De tweede set werd het 25-17.

De derde set bleef Ruutvoorn ook solide spelen. Echt spannend werd het niet en na ook deze set gewonnen te hebben (25-20) was de winst een feit.

In de vierde set werd de voltallige bank nog in stelling gebracht. Niet alleen eigen speelsters maar ook A-jeugd Anne Beens en Iris Hoekstra speelden enkele punten. Voor 14-jarige Iris was het haar debuut bij dames 1.

Komende zaterdag reizen de dames af naar Heerenveen om te spelen tegen OPM.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500