Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Rietman showkampioen PV De Snelvliegers

Geplaatst op: 20 januari 2015

Zaterdag 17 januari was het weer duiven showen in het clubgebouw van PV De Snelvliegers.

Nadat eind 2014 de jonge doffers waren gekeurd werden nu de jonge duivinnen gekeurd; opnieuw door de vakbekwame hand van Gerard van de Berg uit IJsselmuiden.

Elk lid mocht drie van zijn mooiste jonge duivinnen inbrengen ter keuring. Sommige liefhebbers doen mee voor de gezelligheid maar anderen zijn er echt fanatiek mee bezig. De duiven worden hier zelfs speciaal voor gevoerd. Nee geen standaard zakje duivenvoer uit de winkel van Heutink maar speciaal met tarwe brood, geraspte kaas en soepgroenten! Je zou bijna zeggen waar is de tijd van de gewone duivensport gebleven.

Maar deze speciale wijze van voeren werd gelukkig nog beloond ook. Na al de eerste plaats met de jonge doffers te hebben gewonnen was het opnieuw Jan Rietman die de mooiste jonge duivinnen had. De keurmeester liet een vaste lijn in zijn keuren zien want Harm Bergman werd 2e. Hij was met de jonge doffers ook al bekroond met een tweede plaats. Albert van Riesen eindigde met de jonge duivinnen ook op het podium.

Nadat de punten van beide shows in de computer waren gezet bleek dat Jan Rietman over beide shows de meeste punten had verzameld. Dus de man van brood, kaas en groentensoep mag zich de showkampioen noemen. Op plaats twee eindigde Harm Bergman en Jan ten Hoeve maakte het drie-tal compleet.

De volgende activiteit georganiseerd door de wintercommissie, een filmavond, wordt helaas van het programma geschrapt. Dus er is geen filmavond.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500