Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Ingrijpende’ reorganisatie bij peuterspeelzalen

Geplaatst op: 22 januari 2015

Stichting Kinderdagcentra Zwartewaterland moet acht tot tien mensen ontslaan. Dat is het gevolg van de extra bezuiniging die de gemeente heeft doorgevoerd. Het dichtdraaien van de geldkraan zorgt er ook voor dat er fors minder peuterspeelzaalgroepen mogelijk zijn. Dit jaar gaat dat aantal terug van 19,5 naar 13,5. Dat schrijft de stichting in een brief aan het college.

In totaal gaat het om 2,5 fte, meldt de stichting. Omdat het om veel mensen met kleine contracten gaat, treft dit echter minimaal acht mensen. Door het inkrimpen van de groepen kan SKZ 96 peuters minder opvangen. Ouders moeten bovendien meer betalen. De ouderbijdrage stijgt van 43,75 euro naar 50 euro per maand. Bovendien kunnen kinderen pas vanaf drie jaar terecht op een peuterspeelzaal, waar dat nu nog bij 2,5 jaar kan.

Basisscholen maken zich grote zorgen om de ontwikkelingen. Zie daarvoor het volgende artikel op Genemuiden Actueel.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500