Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA Zwartewaterland op bezoek bij EU-parlementariër Annie Schreijer-Pierik

Geplaatst op: 23 januari 2015

Woensdag 21 januari is een CDA-delegatie uit Zwartewaterland op bezoek geweest bij europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Met dit bezoek, dat georganiseerd was door raadslid Henk Buit, werd een verkiezingsbelofte van Annie aan de CDA-afdeling Zwartewaterland ingelost.
In 2014 toen Annie op verkiezingstoernee was en ook Zwartewaterland aandeed nodigde zij de plaatselijke CDA-afdeling uit om, als ze gekozen zou worden, een bezoek te brengen aan het EU-parlement in Brussel. Annie werd met 113.000 voorkeurstemmen gekozen en gisteren werd de belofte ingelost.

Met een groep van 15 personen, werd de reis naar Brussel gemaakt, onder de deelnemers waren onder andere burgermeester Bilder, wethouder Visserman, raadsleden Buit en Eenkhoorn en de statenleden Renkema en Van der Vegte. Na een stevige beveiligingscheck bij de parlementsingang werd men ontvangen door Sander Smit, naaste medewerker van Annie.
Behalve het bezichtigen van de gebouwen van het  EU parlement, was er ook een onderhoud gepland met Annie Schreijer-Pierik. Zij vertelde hierbij “hoe het werkt in Brussel”, hoe de verhoudingen liggen en hoe men in Europa met elkaar omgaat.
Daarnaast ging zij kort in op de onderwerpen die haar bezighouden, één daarvan is het Natura2000 beleid en vooral hoe we daar in Nederland mee omgaan. Dat dit in ons land vaak ten koste gaat van economische vitaliteit en sociale kwaliteit op het platteland wordt door buitenlandse parlementariërs vaak met verbazing bekeken.

Afsluitend overhandigde Annie een informatiedocument over het Europese landbouw- en voedselbeleid van de EVP-fractie aan statenlid Marco van der Vegte.
Rond 16.00 uur werd het bezoek afgesloten en de reis naar Zwartewaterland weer hervat.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500