29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Ruutvoorn wint in Heerenveen

Geplaatst op: 24 januari 2015

Afgelopen zaterdag werd er gespeeld tegen OPM in Heerenveen. Thuis wist Ruutvoorn met 3-1 te winnen. In de enorme hal van sportstad Heerenveen speelden de dames eerder nog niet prettig. Ook zaterdag was het niet een wedstrijd om over naar huis te schrijven.

De eerste drie sets werden er vooral veel passfouten gemaakt aan beide kanten. Hierdoor kwam er niet heel veel spel op gang. De eerste set waren het eigenlijk drie lange servesseries van Ruutvoorns kant die er voor zorgden dat er vrij simpel met 25-16 gewonnen werd. Henriette Eenkhoorn was verantwoordelijk voor twee van deze goede series.

In de tweede set stonden de dames uit Genemuiden al snel achter met 7-0. Er kwam een dubbele wissel en iedereen deed heus haar best, maar deze set was toch echt voor de thuisploeg. 25-18

In de derde set moddert het wat verder. Pas aan het einde van de set wist Ruutvoorn langszij te komen en toen kregen de dames ook nog kansen om deze set te pakken, maar kwam onrust doordat er werd getwijfeld aan de beslissingen van lijn- en scheidsrechters. Bovenal maakten de dames te grove eigen fouten. Met 26-24 ging deze set ook naar OPM.

Ruutvoorn leek wakker geschud en besefte dat alleen sterk eigen spel de middag nog kon redden. De vierde set werden er dan ook weinig fouten gemaakt en met 25-13 werd het 2-2. De vijfde set was nog wel weer spannend. Tegen het einde van de set was het Els Hermeler die veel punten scoorde met haar buitenaanval. En zo werd de winst toch afgetekend door Ruutvoorn.

Met de drie punten winst verstevigd Ruutvoorn haar vierde plek in de ranglijst.

Komende zaterdag komt Landstede Zwolle op bezoek in Genemuiden.