Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klaas van Olst gaat voor plek in Waterschapsbestuur

Geplaatst op: 31 januari 2015

De twee ChristenUnie raadsleden Roel Huls en Klaas van Olst uit Zwartewaterland doen mee als kandidaten voor de Waterschapsverkiezingen op 18 maart. Roel Huls staat op de derde plaats van de ChristenUnie lijst voor Reest en Wieden. Klaas van Olst staat op plaats zes bij het Waterschap Groot Salland.
De ChristenUnie zet zich in voor de belangen van inwoners en bedrijven. Dit wordt in het verkiezingsprogramma toegelicht waarin drie kernpunten centraal staan. Het eerste punt is het zorgen voor stevige dijken voor bescherming tegen het water, vervolgens voldoende water voor iedereen en als derde punt schoon en gezond water.
Het werk van het waterschap raakt ook de economische mogelijkheden, het mooie landschap, recreatie en de leefbaarheid in steden en dorpen. De ChristenUnie staat voor een verantwoord waterbestuur, verantwoorde keuzes en verantwoorde kosten.
De nieuwe bestuursperiode zal naar het zich laat aanzien niet lang duren, omdat het Waterschap Reest en Wieden en het Waterschap Groot Salland eind vorig jaar hebben besloten te gaan fuseren.
De ChristenUnie heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de slotfinanciering voor nieuwbouw van de Meppelerdiepbrug- en Schutsluis in Zwartsluis, waaraan momenteel volop wordt gewerkt.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500