Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minder misdrijven in IJsselland

Geplaatst op: 2 februari 2015

Het aantal misdrijven in de regio IJsselland is vorig jaar gedaald met 9 procent. Daarmee passen de cijfers goed binnen de trend in Oost-Nederland. Opvallend is onder meer de afname van het aantal woninginbraken. Dat waren er vorig jaar nog 1572 tegenover 2033 een jaar eerder.

Verder waren er 10 procent minder overvallen, 7 procent minder straatroven en 2 procent minder geweldsmisdrijven. Ook is de politie iets vaker op tijd (in 91 procent van alle gevallen) op tijd bij calamiteiten. Hiervoor staat een kwartier.

Opvallend is dat de dalingen in IJsselland vergeleken bij andere regio’s in Oost-Nederland minder fors zijn dan elders.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500