Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub laat voorsprong uit handen glippen

Geplaatst op: 7 februari 2015

Anne van der Kolk maakt de 2-1, foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden speelde zaterdag in een spectaculair duel met 3-3 gelijk tegen Barendrecht. Het ging zoals vaker dit seizoen in de laatste vijf minuten mis. Vlak na rust stond Genemuiden nog op een 3-1 voorsprong, maar het lukt niet om die vast te houden. Met een overwinning had Genemuiden onderin goede zaken gedaan.

In de eerste helft bleken beide ploegen redelijk gelijk aan elkaar. Tot echt grote kansen leidde de wedstrijd niet. Jubilaris Martijn Jansen liet na dik twintig minuten een behoorlijke kans liggen, waarna Barendrecht aan de andere kant via Sonmez wel scoorde. Genemuiden richtte zich daarna knap op en wist nog voor rust de stand om te buigen. Daarvoor was eerst een strafschop nodig, die Ties onberispelijk binnenwerkte. Anne van der Kolk zorgde daarna voor de 2-1.

Toen Tjeerd Korf direct na rust de stand al op 3-1 bracht, leek de wedstrijd gespeeld, maar dat bleek niet het geval. Bremmer kon uit een corner bijna met zijn hoofd de 4-1 aantekenen, maar daarna zette Barendrecht weer aan. Dat leidde tot een strafschop voor de westerse ploeg. Dat betekende de 3-2 en het besef dat het duel alle kanten weer op kon.

Martijn Jansen kon dik vijf minuten voor tijd de wedstrijd beslissen, maar hij miste opnieuw. Uit de aanval aan de andere kant raakte Barendrecht vervolgens de lat. Even later liep het slechter af en wist Barendrecht wel de 3-3 op het scorebord te brengen via Mourits. Weer die akelige laatste vijf minuten, bedacht menig supporter van de groen-witten zich.

Sportclub speelt de komende weken nog twee thuiswedstrijden op rij. Eerst volgende week tegen mede-degradatiekandidaat Ajax en daarna tegen Capelle.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500