Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies sterk uit de winterstop

Geplaatst op: 8 februari 2015

Na maar liefst 2 maanden geen voetballende activiteit was het zo ver: de onverbiddelijke start van de 2e seizoenshelft voor de Chouffies. Gelijk een wedstrijd waarin de manschappen van Red Garnaal, Dickie Rick en Grote Brilchouffe de borst flink konden natmaken. In Meppel moest het tweede elftal van de plaatselijke FC worden bestreden, juist het elftal wat de Chouffies in de heen wedstrijd helemaal zoek speelde en de kabouters trakteerden op een 1-5 nederlaag. Heel wat recht te zetten dus!

Dat het organisatorisch allemaal nog wel wat beter kan in de TC bij de Chouffies bleek wel weer. 2 Maanden niets doen gaat je niet in de koude kleren zitten, en dit telde ook voor het geheugen van de staff. Willempie Hoekman had zich zaterdag morgen deze zaterdag heel anders voor gesteld, half 10 in het autootje naar Meppel, als eerste arriveren, lekker bakje koffie in de kantine nemen, trappelend in de kleedkamer wachten op z’n matties, horen dat je in de basis staat. Tot zover nog zoals hij het zich juist wel had voorgesteld, MAAR…. Jongens volgens mij ben ik geschorst, ik denk er nu zo ineens aan. Daar gaat het basisplekkie, de kans om te ballen, grote domper voor een ieder. Maar afijn ook zonder Willempie zou er afgetrapt moeten worden, dus was Kersqoinge bereid om zijn plekkie over te nemen.

Gelukkig had de gang van zaken geen effect op de startende basis-elf welke klokslag 12 uur aan de wedstrijd begonnen. Met Poenos aan de vlag, en de van het 2e geleasede Sander Lensen en Gerhald Poenos in de basis lieten de Chouffies meteen zien dat het niet weer van plan was zich te laten weg spelen als in Geallemuun. Het resulteerde in het eerste bedrijf in 3 toch wel redelijk grote kansen voor Wouteros da Keutolos maar de juiste scherpte was nog niet aanwezig. Meppel daar in tegen kwam niet verder dan een 2-tal rolletjes richting het doel van Erdsieck, rust werd ook bereikt met de brilstand.

In het tweede bedrijf was de verwachting toch dat het motortje bij de meeste Chouffies na 60 minuten een beetje zou stotteren. Met een tegenstander welke al 300 trainingen en oefenwedstrijden heeft afgewerkt in de winterstop is dat linke soep natuurlijk. Maar de verwachtingen werden niet waar, het waren de Chouffies die lang op de been bleven in Meppel en opvallend fit bleven. Of nouja fit, de Heut liet zich na 65 minuten maar vervangen wegens fysieke problemen, zijn vervanger, de Krent viel  een kwartier  uit met een vervelend ogende knie blessure. Tot aan dat moment speelden de Kabouters nog altijd sterker dan het andere groen/wit. De doelman van de gastheren moest enkele malen beslissend optreden om een voorsprong voor de “Geallemunigers” te voorkomen. Aan de andere kant bleef Erdsieck samen met zijn laaste linie zeer alert waardoor er controle was op elke situatie, en er dus ook geen echte kansen werden weg gegeven. Daar waar iedereen inmiddels rekening hield met een echte 0-0 wedstrijd was daar dan toch het moment wat helemaal niemand meer verwachte.  Garnaal had Bolchouffie gebracht om het laatste kwartier volle druk te houden op de laatste linie van de Mepplers maar deze wissel was goud waar. In de 88e minuut komt de bal na een vrije bal op de punt van de zestien, op de borst van Bolchouffie die geen seconde na dacht en het leer schitterend op de volley nam en in de verre hoek rosde! 0-1! En nog 5 minuten te gaan. Inmiddels was reserve doelman Lompinho in het veld gekomen om het 11 tegen 11 te houden, maar hij maakte zich zeer nuttig door weg te roeien wat er maar voor zijn voeten/hoofd kwam. En zo trokken de Chouffies de overwinning over de streep.

Heerlijk om te starten met drie punctos in de knippos, maar wat menig kabouter ook een goed gevoel geeft is toch wel dat “de nul” werd gehouden. Beter kon 2015 niet beginnen voor de manschappen, en natuurlijk werd  dit weer groots gevierd op Camp Weteros. Volgende week kunnen de Chouffies weer een weekje met Kabouter Kwebbel op pad om de laatste uitverkoop items te scoren in Apegaasterketting, Biggeveen en Appegatedonk. Op 21 februari word de competitie weer hervat, en we op het eigen Camp Weteros waar op de Grave Yard van veld 5 Flevo Boys 3 word ontvangen. Laten de Chouffies nou nog een factuurtje te hebben vereffenen met de polder bewoners en je weet dat dit weer voldoende ingrediënten zijn voor een heet middagje voetbal.  Tot zaterdag 21 februari op Campie Weteros dus

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500