Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente ontwikkelt terrein oude Mavo nu zelf

Geplaatst op: 9 februari 2015

De gemeente Zwartewaterland wil de herontwikkeling van het terrein van het oude Agnieten College zelf gaan ontwikkelen. Dat stelt het college van B en W voor aan de gemeenteraad. Aanvankelijk zou Woonconcept Vastgoed dit doen, maar vanwege een ‘essentieel verschil van mening’ stopten beide partijen eind 2014 hun samenwerking. Nu heeft het college besloten om zelf een plan te gaan ontwikkelen. Hiervoor wordt de gemeenteraad om een krediet van 169.000 euro gevraagd. Op termijn hoopt de gemeente daarmee subsidie van de provincie Overijssel veilig te stellen. Die draagt twee miljoen euro bij aan de herontwikkeling van het oude Arriva-terrein (waar nu het nieuwe Agnieten college is gevestigd) en het Agnieten-terrein. De gemeenteraad vergadert volgende week donderdag over het voorstel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500