Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkoop groenstroken levert gemeente geld op

Geplaatst op: 9 februari 2015

De gemeente Zwartewaterland heeft de afgelopen twee jaar 3700 vierkante meter groenstrook verkocht. Dat leverde de gemeentekas 260.000 euro op. In totaal zijn 180 stroken verkocht, zo schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. De verwachting is dat dit jaar nog eens 1000 tot 1500 vierkante meter wordt verkocht en dat moet minimaal 50.000 euro opleveren.

Gegadigden voor zo’n strook kunnen zich zelf melden. Daarna schrijft de gemeente ook huurders aan met de vraag of die grond willen kopen. Bovendien maakt de gemeente werk van stroken die nu illegaal in gebruik zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500