Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkoop groenstroken levert gemeente geld op

Geplaatst op: 9 februari 2015

De gemeente Zwartewaterland heeft de afgelopen twee jaar 3700 vierkante meter groenstrook verkocht. Dat leverde de gemeentekas 260.000 euro op. In totaal zijn 180 stroken verkocht, zo schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. De verwachting is dat dit jaar nog eens 1000 tot 1500 vierkante meter wordt verkocht en dat moet minimaal 50.000 euro opleveren.

Gegadigden voor zo’n strook kunnen zich zelf melden. Daarna schrijft de gemeente ook huurders aan met de vraag of die grond willen kopen. Bovendien maakt de gemeente werk van stroken die nu illegaal in gebruik zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Verkoop groenstroken levert gemeente geld op

  1. jk schreef:

    En als je met heel blok stuk erbij wilt kopen mag dat niet, omdat ten koste zou gaan van het plantsoen. Maar de illegaal verkregen stukken door andere bewoners mogen blijven. Eerlijkheid is dus blijkbaar niet het langst levend. Jammer hoor gemeente een gemiste kans. Maar onderouden ho maar.

  2. P. Arnold schreef:

    Een mooie meevaller voor de gemeente! Het geld zou men goed kunnen gebruiken om het resterende groen beter te beheren en verder te ontwikkelen dan nu (zeer vaak) het geval is. Hier zijn nog wel de nodige verbeteringen mogelijk, zachtjes uitgedrukt.
    Echter, ik vrees dat het nodige geld in juridische procedures gaat zitten aangezien de gemeente het illegaal gebruik van groenstroken (jarenlang) klaarblijkelijk heeft gedoogd ipv een direct optreden na constatering.
    Ik wens de gemeente daarom veel succes.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500