Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blokker Genemuiden niet betrokken bij landelijke reorganisatie

Geplaatst op: 10 februari 2015

Ze krijgen wel vragen deze dagen, maar Robert en Arianne van der Vinne hebben niets van doen met de reorganisatie van de Blokker. “Wij zijn franchisers en zijn dus zelf eigenaar van de winkel. Van ontslagen is bij ons geen sprake”, aldus het echtpaar van de Blokker aan de Irenestraat.

Ze wijzen erop dat de reorganisatie bij de Blokker ook minder ingrijpend is dan het misschien lijkt. “Een gezond bedrijf moet vooruit kunnen kijken en besluiten durven nemen. Zich aanpassen aan de markt vooral. Je ziet dat het bestedingspatroon van de consument verandert. En de detailhandel staat natuurlijk onder druk vanwege internet en de economische crisis die nog niet voorbij is. Een bedrijf moet zich daarop aanpassen.”

Toch geloven Robert en Arianne stellig in de toekomst van de winkels. “Natuurlijk. Service, garantie en winkelbeleving zijn ook wat waard. Bij ons kun je terecht als een artikel niet goed werkt en dat is op internet lang niet altijd het geval. Maar buiten dat moet je natuurlijk ook mee met de nieuwe tijd. Vroeger hadden wij een winkel met ongeveer tienduizend artikelen, dankzij internet kunnen we maar liefst vijftigduizend producten aanbieden. Dat biedt mogelijkheden. Soms koopt een klant bij ons bij wijze van spreken een blauwe Senseo Up. Die bestellen wij via internet, de klant rekent direct af en ontvang het product heel snel thuis. Of hij haalt hem bij ons op.”

Dat is volgens Blokker Genemuiden de perfecte combinatie tussen het gemak van internet en de service van de winkelier. “Zonder winkels is een stad of dorp niet leuk meer. Dan kun je wel alles goedkoper op internet kopen, maar uiteindelijk is een half leeg winkelcentrum misschien het resultaat. Dat is dan weer het nadeel van internet. Wij zoeken het liever in de combinatie. Je moet internet ook niet als de grote vijand zien.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500