Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo in maart en april op televisie

Geplaatst op: 25 februari 2015

Tekst en foto's Erik Eenkhoorn

Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo werkte dinsdag mee aan een tv-opname van het EO programma: Nederland Zingt. Een geweldig succes, wat de afsluiter was van een, al langer spelend verhaal….De opnames zijn in maart en april op televisie te zien. Erik Eenkhoorn doet verslag van de avond van de opnames.

“Het is net na de zomervakantie, toen de mannen te horen kregen dat ze meededen aan een zangcompetitie van de EO, genaamd ‘Nederland Zingt steeds beter’. Nadat er een filmpje, gemaakt door Genemuiden Actueel videoman Pieter Polman, was beoordeeld door een zeer deskundige jury, zaten de 140 mannen bij de top 10, en werden ze uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Nederland Zingt steeds beterdag’ in de Fonteinkerk in Nijkerk. Dus in november zijn ze afgereisd naar Nijkerk, waar er verschillende workshops zijn gegeven, en waar aan het eind van de dag een opname werd gemaakt om te kunnen kijken wat de tien koren van deze competitie had geleerd. Ook het publiek kon stemmen, en de top 3 mocht meewerken aan een tv-opname. En u raadt het al, Stereo zit in die top 3, en mocht dus, gisteren naar de Grote Jacobijnerkerk in Leeuwarden voor de opname.

Vanaf de Sasdijk vertrokken wij naar Leeuwarden, na een gezellige busreis, kwamen we om half 5 aan. Een lekkere kop koffie, en daarna om 5 uur de kerk in, een soundcheck, licht goed zetten, camera’s uitproberen, en natuurlijk, een lach op het gezicht, want zegt Martin Zonnenberg: “Jullie moeten de boodschap verkondigen, en het is toch geen droevige boodschap?!”

7 uur, het koor zit op z’n plek, en het publiek ook bijna, dus kan er gerepeteerd worden. Koor en samenzang, want het komt natuurlijk voor de tv, dus het moet perfect zijn! Onder deskundige leiding van Martin Zonnenberg lukte dat goed!

Om half 8 was het dan zo ver… De eerste opname, en dat was samenzang, een geweldig intro van organist Marco den Toom, die het zéér imposante Mullerorgel bespeelde, waarna er samenzang klonk, en nu bent u natuurlijk benieuwd wat er gezongen werd, maar dat zeg ik niet… Want wat er na half 8 gebeurde, ziet u op D.V. 14 maart, en 18 april as. om 19:00 uur op NPO 2!, maar ik kan u alvast vertellen: Het gaat geweldig klinken bij u in de huiskamer! Zeker kijken dus!”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500