Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoners Pieper tegen fietspont

Geplaatst op: 2 maart 2015

Bewoners van de Pieperweg aan de Kamperzeedijk zijn tegen een fietspontje tussen de Oudedijk en de Pieper. Dat schrijven ze in een brief aan de gemeente. Volgens de bewoners is de Pieperweg nu al gevaarlijk en kunnen fietsers en (landbouw)verkeer elkaar nauwelijks passeren. “Als er een fietspont gerealiseerd wordt en er dus meer fietsers gebruik gaan maken van de Pieperweg, moet volgens ons eerst de route vanaf de Goot naar de Kamperzeedijk 100% veilig zijn”, luidt de oproep.

“De melkveehouders van ‘de Pieper’ zullen in de toekomst waarschijnlijk alleen maar meer gebruik gaan maken van de Pieperweg, omdat ze een kleine huiskavel en relatief veel land op afstand hebben. Ook maken scholieren en toeristen per fiets nu al veel gebruik van de Pieperweg. Dit heeft nu al geleid tot levensgevaarlijke situaties”, schrijven de bewoners.

Zij betreuren dat de wethouders Visserman en Speksnijder hebben gemeld dat de gemeente geen geld heeft voor een veilige fietsstrook, zoals die bijvoorbeeld wel in Mastenbroek is aangelegd.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500