Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roel Huls verlaat de raad

Geplaatst op: 30 maart 2015

Het ChristenUnie raadslid Roel Huls stopt met het raadslidmaatschap per 22 mei 2015. Hij heeft dit vandaag persoonlijk en per brief aan burgemeester Eddy Bilder meegedeeld. Na een periode van ruim 47 jaar werkzaam te zijn geweest in de financiële sector is Huls per 1 november met pensioen gegaan.

‘In navolging hierop is voor mij nu het moment gekomen om, na een periode van 33 jaar actief betrokken te zijn geweest bij de lokale politiek, het raadslidmaatschap over te dragen aan een jongere bestuurlijke kandidaat van de ChristenUnie’, aldus Huls in een verklaring. Ik wil hiervoor de ruimte graag vrijmaken.

Het ontslag is ingediend per 22 mei 2015. Dit betekent volgens de raadsplanning, dat de raadsvergadering van donderdag 21 mei 2015 de laatste in het ambt als raadslid/volksvertengewoordiger wordt. In 1982 werd Huls voor het eerst verkozen namens GPV-SGP-RPF in de zelfstandige gemeente Zwartsluis. Vanaf 2001 voortgezet in de nieuw heringedeelde gemeente Zwartewaterland namens de ChristenUnie.

“Mijn ontslag betekent niet, dat ik de politiek verlaat, zegt Huls. ‘Als lid van de ChristenUnie zal ik contacten blijven houden en bij (neven) activiteiten betrokken blijven’, zo luidt de verklaring. Zo blijft hij actief voor de zwembaden in Zwartewaterland en woonzorgcentrum De Schans in Zwartsluis.

Zijn opvolger wordt de 20 jaar jongere Marc Ooms (1972). Hij is al enige tijd betrokken bij de fractie van de ChristenUnie en heeft zitting gehad in het Waterschap Groot Salland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500