Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huisartsen pleiten voor openhouden zwembaden

Geplaatst op: 2 april 2015

De gezamenlijke huisartsen van Genemuiden pleiten in een brief aan de gemeente om alle drie zwembaden in Zwartewaterland open te houden. Dat doen ze overigens na een oproep van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland. Huisarts Van Dijk schrijft namens zijn collega’s dat het belang van zwemmen ‘evident’ is. “Normaal gesproken bemoeien huisartsen zich niet met bezuinigingen, maar nu willen wij een uitzondering maken”, aldus de artsen.

Zij wijzen erop dat de zwembaden belangrijk zijn voor de sportieve ontwikkeling van kinderen. Ook wijzen ze erop dat zwemmen belangrijk is voor mensen waarvoor andere sporten minder geschikt zijn. Daarnaast benoemen ze nog mensen zonder auto in hun brief. De gemeent ontving een reeks brieven. Ook een aantal inwoners en bedrijven uit Genemuiden heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Stichting, net als een aantal scholen uit Zwartsluis.

De gemeenteraad legde de stichting eerder een extra bezuiniging op van 200.000 euro. Die gaat vanaf het komende jaar in. Volgens de stichting maakt die maatregel het onmogelijk om drie baden open te houden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500