Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub onderuit bij koploper

Geplaatst op: 4 april 2015

De ervaren Powel, en de jonge Duinkerken. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag met 3-2 bij koploper Kozakken Boys. Twee doelpunten van Philip Ties bleken uiteindelijk niet genoeg. Genemuiden kwam van 2-0 terug tot 2-2, maar op de nederlaag was gezien het spelbeeld ook niet veel aan te merken.

Trainer Van Dijkhuizen had veel manschappen terug vergeleken bij vorige week, waardoor de jonkies Heutink en Breman niet opdraafden. Wel verving Duinkerken, die vorige week sterk speelde, dit keer de geschorste Erik Rotman. In plaats van rechtsback stond hij nu dus linksback. Tegenvaller was dat Patrick Lip alweer snel moest uitvallen. Jacco Riemens kwam voor hem in de ploeg.

Kozakken Boys was vanaf het begin duidelijk de sterkste ploeg. Voor Genemuiden was het tegenhouden en proberen om in de counter iets tot stand te brengen. Dat mislukte na een klein half uur toen Van der Waal de 1-0 maakte. Nadat Powell vervolgens voor 2-0 zorgde, leek het duel gespeeld. Een doelpunt ‘uit het niets’ van Philip Ties betekende de 2-1 en nieuwe hoop.

Na rust bleef Kozakken Boys echter drukken, maar ondanks de nodige kansen leidde dat niet tot een treffer. Daardoor kon Ties opnieuw volledig uit het niets de 2-2 maken. Daarna leek Kozakken Boys toch wat murw geslagen, want de vele grote kansen bleven nu uit. Invaller Arif bracht desondanks toch nog de 3-2 op het scorebord. Genemuiden zette daarna alles op alles om toch nog tot een resultaat te komen, maar ook de vier minuten extra tijd leverden geel doelpunten meer op.

Dat is al zijn achttiende seizoenstreffer. Boes, Riemens en Visscher kregen geel voor Genemuiden. Komende zaterdag speelt Genemuiden thuis tegen Excelsior Maassluis, dat onder leiding van de nieuwe trainer John de Wolf de weg naar boven heeft ingeslagen. Genemuiden rest dan maar één ding om hoop te houden op lijfsbehoud: winnen. Daarna volgen nog HHC, GVVV en ONS Sneek. Loodzwaar, maar onmogelijk is de opgave nog steeds niet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500