Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaren fietsen voor Nathan

Geplaatst op: 9 april 2015

Veertien inwoners van Genemuiden en Zwartsluis fietsen op 18 april de Ronde van Noord-Holland. Dat doen ze 110 kilometer lang voor Nathan van Veen die het zeldzame 22q11 deletie syndroom heeft. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer vijftig kinderen met die ziekte geboren.

De naam 22q11DS staat voor de locatie van een ontbrekend stukje op chromosoom 2. De gevolgen van dat ontbrekende stukje zijn groot. Veel kinderen worden geboren met een (ernstige) hartafwijking en veel lichamelijke problemen. De meeste mensen met 22q11DS hebben een laag IQ en regelmatig een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Vaak zie je aan de buitenkant niet meteen dat iemand 22q11DS heeft, terwijl van binnen de impact enorm is. Dat leidt vaak tot onbegrip, voor zowel de kinderen/volwassen met 22q11DS als de ouders en andere betrokkenen. De Stichting Steun22q11 wil het syndroom beter onder de aandacht brengen. Ook moet er een informatiepakket komen voor ouders die de diagnose voor hun kind net te horen hebben gekregen.

De fietsers uit Genemuiden en Zwartsluis zijn Benno en Jacolien Blokzijl, Erna Last, Jennifer de Lange, Harmen Brouwer, Hans Vahl, Bastiaan van der Stelt, Pieter van Ommen, Theo Visscher, Jan de Jonge, Hendrikus Beens, Janine Dogterom-Verburg, Herman Hoekman en Johan Duijster.

Zij zoeken nog sponsoren.

Bijvoorbeeld met € 0,22 per km of € 22,11 voor de hele rit.

Uiteraard mag het elk willekeurig bedrag zijn.

Je kunt dit bedrag direct overmaken aan Stichting Steun22q11,

NL20 KNAB 0726 4806 57 t.n.v. Stichting Steun 22q11

o.v.v. sponsoring Ronde van NH Team Nathan.

(Dat laatste is erg belangrijk zodat ze ook weten bij welke fietser/welk team dit bedrag hoort. ) Ook overhandigen aan één van de fietsers is mogelijk.

Voor meer info:

bcblokzijl@gmail.com

0629 – 481923

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500