Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK pakt medailles op Urk

Geplaatst op: 12 april 2015

DEK in zwembad ’t Bun zwom zaterdag op Urk deel 6 van de 10-kamp. De uitkomende verenigingen waren naast De Eerste Kolk: Zcu ’78 (Urk),  Zignea (Emmeloord), ZV Zwartsluis en De Reestduikers (Meppel).
DEK kwam met een flinke afvaardiging (21 zwemmers) aan de start. Het lukte 4 zwemmers om op beide nummers (rugslag en schoolslag) een PR te zwemmen: Laurens Curfs, Isa Koobs, Brinn Schutten en Steijn Schutten. Anouk Bosman en Sophie van Someren zetten beiden een eerste tijd op de 50 meter rugslag. Harryelle Eenkhoorn werd eerste op de 100 meter schoolslag. Robin van den Berg was tweemaal tweede, evenals Andrea van Dalfsen. Laurens Curfs ging met zilver en brons naar huis en ook voor Michelle van den Berg en Tim Bosman was er een bronzen plak. 11 Medailles: een mooie score!
Helaas gaf het bad in Urk zoals gebruikelijk lastigheden met het keerpunt op de rugslag: vanwege de ondiepte is keren lastig wat nogal eens tot geschaafde knieën of gebotste hoofden leidt. Gelukkig wordt hard gewerkt aan een nieuw en dieper bad, zodat deze problemen vanaf het seizoen 2015-2016 tot het verleden behoren.
De totale uitslag van de wedstrijd is na te lezen op www.dekgenemuiden.com   Daar vindt u ook foto’s en filmpjes en uiteraard meer informatie over wedstrijdzwemmen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500