Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Doek valt voor Sportclub

Geplaatst op: 18 april 2015

Martijn Jansen weet hoe laat het is.

Sportclub Genemuiden is gedegradeerd uit de Topklasse. De ploeg kon uit in Hardenberg niet stunten tegen HHC, terwijl ONS Sneek won van Sparta Nijkerk. Genemuiden verloor in Hardenberg met 1-0. Op zich terecht, al kreeg Sportclub in de slotfase veel kansen op de gelijkmaker.

De thuisploeg was de hele wedstrijd beter en kreeg veel kansen. Voor Genemuiden kreeg in de beginfase Korf een kans, maar daarna was het lang wachten op de volgende. Tussendoor scoorde Gouriye de 1-0. Na rust bleef Hardenberg sterker, maar omdat vooral Lanjouw veel miste bleef Genemuiden in de race.

Dat leidde tot een grote kans voor Korf, maar de Emmeloorder scoorde niet. Daarna kreeg Genemuiden plotseling veel kansen. Ook Siebren Visscher kon scoren uit een vrije trap van Rotman, maar de bal ging er ook niet in. Invaller Van Dijk schoot daarna net naast. Aan de andere kant raakte Gersom Klok de paal. Die raakte in de eerste helft ook de lat, maar bleek toen buitenspel te staan. In blessuretijd ranselde Danes nog een schot van Jansen uit de bovenhoek.

Met Genemuiden is het in de Topklasse ook over voor Ajax. Sparta Nijkerk lijkt ook het kind van de rekening te worden, maar heeft nog een kleine kans. Lisse, Hoek en Sneek gaan uitmaken wie op de promotie/degradatie-plek terechtkomt. De ontwikkelingen van de dag zijn wel goed nieuws voor ex-Sportclub trainer Richard Karrenbelt. Die staat volgend seizoen in Sneek op het trainingsveld.

Met de degradatie komt er voor Sportclub Genemuiden een einde aan een dramatisch seizoen. Met Hans van Dijkhuizen leek de droomtrainer binnengehaald, maar die kreeg al snel ruzie met het bestuurslid technische zaken. Desondanks pakte de ploeg in het begin van seizoen punten tegen hoogvliegers als Spakenburg en GVVV. Daarna ging het zowel sportief als organisatorisch helemaal mis. In de winterstop konden de gelederen aardig gedicht worden, maar bleek dat het team kwalitatief misschien ook wel te kort kwam. Ook omdat er een onbekende blessuregolf op kwam zetten, die vooral in de verdediging voelbaar was. Positief is de komst van veel jeugdspelers bij de selectie.

Philip Ties reageerde tegenover HHC TV.

sportclub3

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500