Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Doek valt voor Sportclub

Geplaatst op: 18 april 2015

Martijn Jansen weet hoe laat het is.

Sportclub Genemuiden is gedegradeerd uit de Topklasse. De ploeg kon uit in Hardenberg niet stunten tegen HHC, terwijl ONS Sneek won van Sparta Nijkerk. Genemuiden verloor in Hardenberg met 1-0. Op zich terecht, al kreeg Sportclub in de slotfase veel kansen op de gelijkmaker.

De thuisploeg was de hele wedstrijd beter en kreeg veel kansen. Voor Genemuiden kreeg in de beginfase Korf een kans, maar daarna was het lang wachten op de volgende. Tussendoor scoorde Gouriye de 1-0. Na rust bleef Hardenberg sterker, maar omdat vooral Lanjouw veel miste bleef Genemuiden in de race.

Dat leidde tot een grote kans voor Korf, maar de Emmeloorder scoorde niet. Daarna kreeg Genemuiden plotseling veel kansen. Ook Siebren Visscher kon scoren uit een vrije trap van Rotman, maar de bal ging er ook niet in. Invaller Van Dijk schoot daarna net naast. Aan de andere kant raakte Gersom Klok de paal. Die raakte in de eerste helft ook de lat, maar bleek toen buitenspel te staan. In blessuretijd ranselde Danes nog een schot van Jansen uit de bovenhoek.

Met Genemuiden is het in de Topklasse ook over voor Ajax. Sparta Nijkerk lijkt ook het kind van de rekening te worden, maar heeft nog een kleine kans. Lisse, Hoek en Sneek gaan uitmaken wie op de promotie/degradatie-plek terechtkomt. De ontwikkelingen van de dag zijn wel goed nieuws voor ex-Sportclub trainer Richard Karrenbelt. Die staat volgend seizoen in Sneek op het trainingsveld.

Met de degradatie komt er voor Sportclub Genemuiden een einde aan een dramatisch seizoen. Met Hans van Dijkhuizen leek de droomtrainer binnengehaald, maar die kreeg al snel ruzie met het bestuurslid technische zaken. Desondanks pakte de ploeg in het begin van seizoen punten tegen hoogvliegers als Spakenburg en GVVV. Daarna ging het zowel sportief als organisatorisch helemaal mis. In de winterstop konden de gelederen aardig gedicht worden, maar bleek dat het team kwalitatief misschien ook wel te kort kwam. Ook omdat er een onbekende blessuregolf op kwam zetten, die vooral in de verdediging voelbaar was. Positief is de komst van veel jeugdspelers bij de selectie.

Philip Ties reageerde tegenover HHC TV.

sportclub3

Gepubliceerd door Erik Driessen

10 thoughts on “Doek valt voor Sportclub

 1. Sportclupper schreef:

  Juist daarom zeg ik 6 toppers maar geen tobbers, die vaak geblesseerd zijn!
  Wie vervangt Ties l een spits van een 1 e klasse?
  Er is nog veel werk aan de winkel! Het bestuur lees TC weet wat hun te doen staat.

 2. bezorgde supporter schreef:

  Het is gewoon het bestuur zijn schuld door geen opening van zaken te geven en maar in de luie stoel blijven zitten.

 3. bezorgde supporter schreef:

  Knots jij lult uit je nek,zeker ben ik een echte sportclupper en zeker ben ik op de leden vergadering geweest,maar jehebt denk ik nog nooit van het woord doorselecteren gehoord.En van dat woord Trots laat dat op dit moment maar achterwege,in een jaar tijd is er meer kapot gemaakt dan dat we de laatste twintig jaar opgebouwd hebben,ben je daar trots op? Tuurlijk ben ik trots op onze eigen jongens en ken ik de buitenlanders regeling waar ik het mee eens ben ,maar beter vier hele goeien dan zes middelmatigen en dan druk ik mij nog mild uit .Een buitenlander moet meer brengen dan onze eigen jongens toch???

 4. knots schreef:

  Volgens mij zijn deze reacties niet van onze leden!!
  Er Is wel degelijk gevraagd naar wat wij willen aan het begin van het seizoen.
  Ons antwoord was: we zien wel waar we eindigen.
  Helaas zijn we gedegradeerd, maak dat uit??
  Nee!! Wij zijn sportclub genemuiden en zijn trots op onze jongens.
  Ook het buitenlanders regelemend is duidelijk. Mits je lid bent, en op de leden vergadering bent geweest!!!

  Ik ben trots op mijn club, ook hoe het gaat.
  Ik wil niet aan de kant staan zoals de mensen bij spakenburg of hhc.
  oke zij hebben topklasse! Maar wat komt er uit de stad of dorp??
  NIETS! !!!!

  DAAROM!!!
  Sportclubbers dat zijn we allen, en daarom zijn we zo trots.
  En dat zijn we ook in de hoofdklasse!!!

 5. bezorgde supporter schreef:

  Sportclupper volgens mij volg jij de media niet,de selectie is al rond.Door selecteren hebben ze hier nog nooit van gehoord dat doen ze alleen bij die andere topklasse ploegen ,wij zijn daar maar kneusjes bij ,is het zo moeilijk als iemand niet meer kan brengen als er van hem verwacht word,om afscheid van hem te nemen?De spelers doen dat toch ook ?zie Ties die kan zich verbeteren en gaat toch ook naar HHC ,maar nee ze lopen hier de helft van het jaar buiten het veld ieder jaar maar weer en hun contract word zo weer blind verlengt onbegrijpelijk dat gebeurd bij een echte topklasser niet ,die selecteren door net wat je zegt daar zijn wij nog echte amateurs bij ,als je bij de grote jongens wilt horen gedraag je daar dan ook naar.

 6. Sportclupper schreef:

  Als je aan de topklasse geroken hebt wil je het hoogst haalbare spelen neem ik aan!
  Je speelt je kijkt toch liever tegen Ijsselmeervogels, Spakenburg of Katwijk dan tegen ( met alle respect)Azsv Of Hzvv.
  Ooit is de regel 6 a 7 spelers van buiten halen in gesteld! Dit is regel die gehanteerd wordt en iedereen respecteerde, echter er is nog nooit over gestemd volgens mij. Wanneer geldt deze regel eigenlijk
  Iedereen weet dat als je hoog voetbalt meer aantrekking kracht hebt van supporters en sponsors.
  Volgens mij horen wij qua sponsors op amateur nivo zeker bij top van Nederland !
  Dus er zal een budget moeten zijn voor sterke spelers, volgens mij moeten er dan ook 5 a 6 toppers gehaald kunnen worden! Met alle respect de spelers die we nu van buiten hebben zijn wel erg vaak geblesseerd, moet je die dan niet vervangen ?
  Het bestuur moet zich dus eens afvragen nu we gedegradeerd zijn, schoon schip te maken en door te selecteren’ een elftal bouwen om de eigen jongens heen!
  Hoofdklasse spelen is niet erg maar ga dan wel bouwen aan een nieuw elftal!

 7. bezorgde supporter schreef:

  Het is geen blessuregolf maar een blessurezee die spelers kunnen er niks aan doen het zijn ook allemaal nog van die zwareblessures ook ,waarvan je denkt zullen die jongens ooit weer op niveau terug komen zie Lanjouw.Daarom zou ik zeggen haal die jongens uit de eerste selectie en als ze weer top zijn kunnen ze zich weer via het tweede in het eerste knokken.Maar begin niet weer met een halfgebakken elftal aan de competitie ,daar red je het zelfs in de hoofdklasse niet mee.Ik hoop dat het bestuur de ogen nu los gaan ,het kan toch niet zo moeilijk zijn om de zwakke punten in het elftal bloot te leggen met zoveel tegendoelpunten of wel???

 8. klaas schreef:

  Heel erg jammer,de topklassecompetitie is toch een stuk aantrekkelijker dan de hoofdklasse.Maar is met de (buitenlandregeling) van 5 spelers in de topklasse gewoon niet haalbaar ook omdat het niveau steeds hoger wordt.

 9. Jan schreef:

  Spelers zijn er genoeg in Genemuiden.Net als vroeger puur Amateurs.Dan maar een klasse minder.Spontane voetbal.

 10. R van dijk schreef:

  genemuiden moet spelers halen

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500