Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies kunnen zich nog wel handhaven

Geplaatst op: 19 april 2015

De spanning stijgt bij menig Chouffie. Volgende week kunnen de kabouters zich in een rechtstreeks duel met Drachtster Boys veilig spelen. Status per heden is als volgt in de onderste regionen van de reserve eerste klasse. De twee degradanten zijn nagenoeg bekend: Snits en Staphorst dalen af naar de tweede klasse. Drie ploegen vechten nog om weg te blijven van de p/d plek. Drachtster Boys bezit nu die plek met 22 punt, de Chouffies hebben een puntje meer en Balk heeft 24 punten. Opdracht tegen Drachtster Boys volgende week is simpel, bij winst zijn de kabouters verzekerd van langer verblijf in hun ‘Topklasse’.

Deze goede uitgangspositie verdienden de mannen van Red Garnaal en co zelf door op Camp Weteros met 2-1 te winnen van de nummer drie uut Urk. Echter wel zonder Red Garnaal. Hij verkoos de Cauberg en co boven de kabouters.
Maar goed de assistenten van Wijnos en Dikkierik namen hun taken verdienstelijk waar. Al was er ook weer een oude bekende aanwezig. Jaar na dato was Cees la Chouffe himself weer op komen draven. Afgelopen jaar had hij een wereldreis gemaakt en een aantal kabouters hadden hem vorige week weer gesignaleerd in Chinatown tijdens het weg smikkelen van de Pangsit en Foe Yong Hai.

Naast Cees maakte ook Tomassi zijn rentree in de basis. En dat scheelde de welbekende slok op de borrel. Aanvallend was Sportclub weer een stuk gevaarlijker en creerde men kans op kans. Ook met dank natuurlijk aan onze vissers, want hun oeroude kreet “Noar vuur’n” werd ook door de Urker defensie weer heel letterlijk genomen. Één visser tegen twee kabouters was met name in helftje één meer regel dan uitzondering. Ja, en dan heb je met Kerscoigne, Kattenberg, Tomassi en Wouter Keutelos genoeg gogme aanwezig om dat af te straffen. Twee assists Tomassi en Wouter/Kerscoigne bezorgden de 1-0 en 2-0. Gracias Urkos en tevens rust.!!

De tweede helft was tegenhouden aan de kant van Sportclub. Vlak voor tijd scoorde Urk nog en was het nog even billenknijpen, maar de belangrijke punten bleven in Gaellemuun.

En zo hebben we nog twee speelronden voor de boeg en vermoed ik dat één driepunter al voldoende is voor overleving. Laten de Chouffies die puntjes dan maar gelijk pakken volgende week in het Friese Drachten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500