Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plezier staat voorop bij Mike van der Kooy

Geplaatst op: 19 mei 2015

Nog zo’n opvallende aanwinst voor Sportclub Genemuiden: Mike van der Kooy. Oud-prof van FC Utrecht, TOP Oss en AGOVV en ooit speler op het WK onder de 17 jaar. Komend seizoen te zien op sportpark De Wetering. “Ik stap in feite een compleet nieuwe wereld in. De club en de spelers ken ik niet. Een keer wat anders…”, lacht Van der Kooy.

Hij moet komend seizoen de verdediging gaan leiden, zo luidde min of meer de opdracht tijdens gesprekken met de technische commissie. “Met mijn ervaring moet dat kunnen. Ik ben ook geen stille jongen in het veld. Mensen merken wel dat ik in het veld sta. Andere voetballers op hun plek zetten is iets wat ik graag doe. Maar of je dan meteen een leider bent….dat moet natuurlijk blijken”, aldus Van der Kooy, die afgelopen seizoen speelde bij het DOVO van Hans Kraay Junior. Geen trainer waarmee hij een warme band onderhield. “Er zijn wat kleine dingetjes gebeurd en daaruit bleek dat de trainer en ik niet op één lijn zitten”, noemt Van der Kooy dat.

Hij besloot daarom ondanks een eerdere contractverlening toch te vertrekken bij DOVO. “Vervolgens toonden meerdere clubs interesse, waaronder Genemuiden. In eerste instantie zag ik dat niet zitten en hield ik de boot af. ‘Te ver weg’, dacht ik. Maar ik hield een heel goed gevoel over aan een gesprek met Harco Kolk en Gert Heij. ‘Waarom niet?’, dacht ik uiteindelijk.”

En dus speelt Van der Kooy komend seizoen opnieuw in de hoofdklasse. Niet erg, vindt hij. “Tijdens de eerste contacten stond Genemuiden nog kantjeboord, maar voor mij was dat eigenlijk niet belangrijk. En misschien is het wel beter dat je meespeelt om het kampioenschap dan dat je in de Topklasse alleen maar ballen weg schiet. Plezier in het voetballen is voor mij momenteel het belangrijkste. En het is bepaald geen schande om in de hoofdklasse te spelen.”

Van der Kooy kwam afgelopen jaar terug van een langdurige blessure, maar die is voorgoed verleden tijd. “Daar heb ik geen last meer van gehad. De eerste seizoenshelft heb ik goed gespeeld. Door verschillende redenen ging het later in het seizoen wat minder, maar ik ben redelijk tevreden over mijn spel. En ik heb veel zin in de periode Genemuiden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500