Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roemenië-gangers werken hard in de hitte

Geplaatst op: 1 juni 2015

De Pieter Zandt leerlingen die in Roemenië aan het werk zijn, waaronder Gert Hoekman en William Eenkhoorn, hebben gelijk de eerste paar werkdagen flink de handen uit de mouwen gestoken.  Na het schuurwerk aan de oude gaarkeuken zetten vier leerlingen en een docent de buitenkant strak in de lak met de gesponsorde verf van Wijzonol.
Ook twee bedrijven uit Genemuiden zitten in de sponsorgroep, namelijk Tiem Breman installatietechniek en Breman shipping installation. De andere leerlingen en docenten zijn met afbouw werkzaamheden gestart op de nieuwe locatie. Zo is er vrijdag keihard gewerkt om de 200 m2 en 8 cm dikke afwerkvloer er voor het weekend in te krijgen, en dit alles met twee specimolens en twee kruiwagens. Echt een beetje op z’n Roemeens, hierna was het tijd om in de ruststand te gaan.
Zaterdag was er nog een uitje, met onder andere een bezoek aan een project dat opgezet is door tuinders om de bevolking aan werk te helpen. Ook hebben de jongelui inkopen kunnen doen, bij temperaturen van rond de 30 graden.
Zondag is er een kerkdienst bezocht, de dominee en zijn vrouw, die de gaarkeuken heeft opgezet kan ook een redelijk woordje Nederlands.
William Eenkhoorn slaapt bij mensen uit het dorp en heeft het reuze naar zijn zin, al is het eten wel even wennen. Gert Hoekman slaapt in een bijgebouwtje van de gaarkeuken met nog meerdere leerlingen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500