Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Steppers presteren goed op de Afsluitdijk

Geplaatst op: 28 juni 2015

Stepvereniging West Overijssel kan terugkijken op een bijzonder effectieve deelname aan de tijdrit over de Afsluitdijk afgelopen zaterdag. Tien leden van Stepteam Selles Kamperzeedijk en Stepteam Zwolle reisden af naar Den Oever in Noord-Holland voor de start van de rit tegen de klok van 37 kilometer naar de rand van Harlingen. Dit leverde zes podiumplaatsen en drie diploma’s op.

Het weer was zonnig met een temperatuur van 21 graden en noordwestenwind kracht 4 prima. Uiteraard werd er toch weer geklaagd want eenmaal op het Friese vasteland stond de wind ongunstig. De familie Van der Weerd uit IJsselmuiden werd vertegenwoordigd door vader Jan die derde bij de Heren Masters werd. Moeder Diana legde bij de Dames Masters ook beslag op de derde plek. Helemaal niet onverdienstelijk gezien hun deelname aan de 245 kilometer lange IJsselmeertocht twee weken ervoor. Hun 16-jarige dochter Marit veroverde de tweede plaats bij de Dames Junioren, met exact dezelfde tijd als haar vader. Josine Akkermans uit Hasselt werd derde in deze categorie.

De 13-jarige Maaike Roos uit Genemuiden reed naar een mooie derde plaats bij de Dames Cadetten. Johan Klooster uit IJsselmuiden kwam iets meer dan 2 minuten tekort en moest daarom genoegen nemen met een tweede plaats bij de Heren Pupillen. Bij de Heren Veteranen was de strijd het spannendst. Slechts 23 seconden scheidden de nummer één en drie. Brian Veltman en Gerard Wessels uit Kampen werden respectievelijk vierde en zesde. Jeroen Houdé uit Zwolle haalde het laatste diploma met plaats zes bij de Heren Senioren. Hermien Koers reed goed tot materiaalpech haar dwong tot opgeven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500