Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw uitkijkpunt naar het Vogeleiland

Geplaatst op: 10 augustus 2015

Op de dijk naar Vollenhove heeft de provincie een uitkijkpunt naar het Vogeleiland gerealiseerd. In de trap naar boven is een gedicht leesbaar en eenmaal bovenop ook twee fraaie stenen die herinneren aan de geschiedenis van de Zuiderzee. Ook de naam van het uitkijkpunt verwijst daarnaar. Bovenop is bovendien het Vogeleiland en het Zwartemeer goed te zien. En natuurlijk de inmiddels beroemde zeearend. Althans in de verte vloog een grote vogel, waarvan we voor het beeld maar even aannemen dat het de zeearend was. Het uitzichtpunt is een paar honderd meter voor de afslag naar Sint Jansklooster, iets voorbij de kenmerkende grote dijkvilla.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500