Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kortsluiting zorgde voor stroomstoring

Geplaatst op: 10 augustus 2015

Kortsluiting was de oorzaak van de stroomstoring die zaterdagavond laat bijna 40 minuten de lichten in Genemuiden en omstreken doofde. Waar die kortsluiting plaatsvond is nog onbekend, volgens een woordvoerder van TenneT. “Waarschijnlijk wel bij een van onze stations.”

De stroomstoring, die zich uitstrekte over de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland, had tot gevolg dat er een stikstofleiding van het pand van de Boni in de Klaas Fuitestraat lekraakte. “Door de storing raakte een veiligheidsklep ontregeld”, zegt bedrijfsleider Jan Schonewille van de supermarkt.

Enkele panden aan de Prinses Beatrixstraat moesten ontruimd worden vanwege het lek. Die bewoners, waarvan sommige al sliepen, moesten hun huis uit en kregen later die nacht te horen dat ze weer naar binnen mochten.

Ook de Weidegreven kwam niet zonder meer van de storing af. De automatische deuren gingen zondag niet meer open als er iemand aan de buitenkant voor stond. Wanneer iemand van binnen naar buiten wilde, dan lukte dat wel. Er is een monteur onderweg om die te gaan repareren.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500