Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Verlaat je huis’ bij Good2Know

Geplaatst op: 21 augustus 2015

Foto: Aleid Strieker/Gaellemuun.nl

Good2Know was geen eenmalige avond. En ook geen tweemalige, als het aan Steven Visscher en Gerald Merkus van de organisatie ligt. “Maar nu, de tweede keer, is het wel het meest spannend”, vindt Gerald.

Steven valt hem bij: “De eerste keer kwamen er veel mensen na een persoonlijke uitnodiging. Het is de vraag of ze dat dan nu weer komen. We zaten toen met 150 mensen. Dat was precies waar we op gehoopt hadden. Maar je hoopt natuurlijk altijd dat het er meer worden.”

De tweede Good2Know-avond, die gepland staat op donderdagavond 3 september, zal moeten uitwijzen of dat inderdaad bewaarheid wordt. Volgens de organisatoren is de avond te zien als een vervolg, deel twee dus.

Het thema sluit volgens de heren aan bij de vorige avond. Het gaat nu over ‘leaving home’. “Weggaan uit huis dus”, zegt Steven. “Maar dan moet je wel eerst een thuis gehad hebben. En je merkt ook pas als je weggaat hoe je eraan vastzit. We denken met dit thema veel herkenbaarheid te zien in Genemuiden.”

Het stapje naar de Bijbelse gelijkenis over de verloren zoon is ook snel gemaakt. Maar daar draait het bij Good2Know niet alleen om. “De link naar het geloof komt pas laat”, zegt Gerald. “En geloof is in onze beleving geen religie maar een relatie.”

Niet alleen Genemuidenaren bezoeken de avond. “De vorige keer kwam er zelfs een man uit Assen”, vertelt Steven. “Maar die was te laat. Meestal worden dit soort avonden op zondag gehouden, dus hij kwam op de zondag in plaats van de vrijdagavond waarop wij onze eerste avond hielden.”

Arie de Rover, die sprak op de eerste avond, is ook in september spreker. “Dat blijft de eerste tijd wel zo”, volgens Steven. “Pas als het hier goed op poten staat, dan reist hij weer door om ergens anders iets op te zetten.”

De avond op donderdag 3 september, die om 20:00 uur begint, vindt opnieuw plaats in d’Overtoom.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500