Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Olympia ruim langs DESZ

Geplaatst op: 25 augustus 2015

DESZ was dinsdagavond volstrekt kansloos tegen vierdeklasser Olympia ’28. De Hasselters waren met de 1-4 overwinning zelfs nog vriendelijk voor de ploeg van Jan Okke Koers. Bij DESZ liep het de hele wedstrijd van geen kant.

In de miezerige regen zorgden beide ploegen voor een weinig verheffend duel, al wordt daarbij het goed combinerende Olympia ’28 misschien tekort gedaan. Van meet af aan hadden de Hasselters het betere van het spel. Door een verdedigende fout kwamen ze echter al snel op achterstand. Kamerling rondde bekwaam af.

Daarna zou je verwachten dat DESZ het spel naar zich toetrok, maar het tegendeel was waar. Olympia combineerde er rustig op los en kreeg een aantal grote mogelijkheden. Pas diep in de eerste helft zorgde de prima spelende Erik van der Kolk (een beer achterin) met een kopbal voor de gelijkmaker.

DESZ kwam daarna wat agresiever uit de kleedkamer, maar kreeg in de beste fase van de wedstrijd plotseling de 1-2 voor de kiezen. Michel Klink trok de trekker over. De Zwollenaar wilde na een seizoen bij Be Quick ’28 stoppen, maar zijn kameraad Bonhof wist hem over te halen nog eens naar Hasselt te trekken. Dinsdag liet hij zien dat hij nog moeiteloos een paar klasses hoger kan spelen. Zijn 1-3 was van grote schoonheid. Vanaf twintig meter belandde de boel in de rechterbovenhoek.

Olympia legde de buurman uit Zwartsluis daarna over de pijnbank en kreeg kansen op meer. Het bleef uiteindelijk bij nog een treffer van Bonhof. DESZ kon daar nagenoeg niets tegenover stellen. Fantasieloos bleef het zoeken naar een opening, maar die kwam er nooit. “Te weinig agressie en beweging”, oordeelde Jan Okke Koers na afloop. De voormalige topspits zegt juist meer combinatievoetbal te willen brengen. Daarom speelt bijvoorbeeld Kamerling een positie naar voren. Van de bedoelingen kwam dinsdag niets terecht. “Terwijl er juist een stijgende lijn zichtbaar was. Maar als je iets wilt veranderen, moet je misschien eerst een paar stappen terug doen”, aldus Koers.

Positief is dat hij binnenkort weer de beschikking krijgt over Cor Koning. Ook Remco Lachenal is op de weg terug, maar die weg zal langzaam verlopen. De spits speelde dinsdagavond een halve wedstrijd met het tweede mee. Die ploeg won wel met 2-1. Lachenal was na afloop tevreden, al is hij nog steeds niet helemaal pijnvrij.

Het duel in Zwartsluis stond overigens onder leiding van Genemuidenaar Dick Beens.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500