Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groot kunstwerk in rotonde Randweg

Geplaatst op: 28 augustus 2015

De belangrijkste entree van Genemuiden heeft binnenkort een ander gezicht. Er komt namelijk een groot kunstwerk in de rotonde aan de Randweg. Dit verwijst naar de historie en identiteit van de tapijtstad. Het kunstwerk is een initiatief van het bedrijf Cotap dat haar 75-jarig bestaan viert. Streven is om het werk op de ochtend van 19 september te onthullen.

Cotap dankt haar bestaan aan de tapijtindustrie én de samenleving van Genemuiden. Daarom zocht het bedrijf naar iets van blijvende waarde als dankbetuiging voor de lokale gemeenschap. “De bijzondere geschiedenis van Genemuiden vind je bij de entree van onze stad nergens terug. Elders zie je vaak kunstwerken die naar de historie verwijzen. Daar maken wij al jarenlang foto’s van. Zo is dit plan ontstaan”, vertellen de Cotap-directeurs Klaas en Alfred Bakker.

Zij benadrukken dat het geen grote ‘reclamezuil voor Cotap’ wordt. De bedrijfsnaam komt niet terug in het kunstwerk. Een prominente plek voor het cadeau was snel gevonden: het meeste verkeer naar en uit Genemuiden komt immers langs de rotonde bij het industrieterrein. In het diepste geheim werkt Cotap ondertussen al een jaar aan het plan. Dankzij medewerking van de gemeente Zwartewaterland bleek realisatie uiteindelijk mogelijk.

Voorbereidende werkzaamheden starten begin september. Zonder tegenvallers volgt de onthulling dan op 19 september. Dat is de dag waarop Cotap een familiedag organiseert en tegelijkertijd staat Genemuiden in het teken van Genemusiment. Tot die tijd doet het bedrijf verder geen mededelingen over de maker of over verdere details van het kunstwerk.

Cotap is een prominente speler in de harde en zachte vloerenbranche in Nederland. Eigen merken als Ambiant, Berry Alloc en Yunieq vinden via een uitgebreid dealernetwerk hun weg naar de Nederlandse vloerenconsument. Bij het Genemuider bedrijf werken circa 90 medewerkers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500