Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spullen taxeren tijdens Prul of Pronk

Geplaatst op: 29 augustus 2015

Tijdens Genemusiment (op zaterdag 19 september) zal dhr. J. Estié, bekend taxateur, in het Historisch Centrum Genemuiden aanwezig zijn. Tijdens een ochtend- en een middagsessie zal hij oude, al of niet waardevolle spullen bespreken en taxeren.

Dhr. Estié is bekend van het tv-programma ‘Tussen Kunst en Kitch’, en daar is het evenement ‘Tussen Prul en Pronk’ ook mee te vergelijken. Mensen die zich altijd al afvragen of het servies van hun oma, of dat schilderij van een rommelmarkt wellicht geen zeldzaam, waardevol exemplaar is, kunnen deze dag langskomen om daar uitsluitsel over te krijgen. Opgave vooraf is niet nodig.

Dhr. Estié zal van 11.00 tot 12.15 en van 14.00 tot 15.15 zitting hebben in de archiefruimte van het Historisch Centrum Genemuiden, ingang Hoek 27. Ook toeschouwers zijn van harte welkom, al attenderen de vrijwilligers van het HCG er de bezoekers wel op dat de ruimte beperkt is.

De jubilerende Stichting Vrienden van Oud Genemuiden verwacht tijdens Genemusiment veel bezoekers in het HCG. Behalve ‘Tussen Prul en Pronk’ is daar deze dag ook de expositie over het Stadsbestuur door de eeuwen heen te bezichtigen (met de oude raadstafel als publiekstrekker). Verder start hier tweemaal de Stadswandeling en worden er, aansluitend op de wandelingen, streektaalverhalen voorgelezen door de Taelkrink.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500