Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Merkwaardige telefoontjes (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 30 augustus 2015

“We liggen bij de Ronduite. Gaat die brug nog open?”, vroeg de man die me gisteravond om 19.20 uur belde. Hij klonk alsof hij dacht dat ik verantwoordelijk ben voor de brugsluitingen in de Kop van Overijssel. Als mede-eigenaar van de website www.varenindekopvanoverijssel.nl weet ik dat alle brugwachters na 19.00 uur huiswaarts keren, maar daarmee houdt mijn bemoeienis met de brugtijden op. “Jij gaat er dus niet over?”, vroeg de man voor de zekerheid nog een keer. “Nou, dan lopen we wel naar de auto. Die staat maar een paar kilometer verderop”, beëindigde hij vol verwijt het gesprek.

Na een bezoek aan Gondelvaart Giethoorn klonk de mobiele telefoon opnieuw. “Spreek ik met Harry?”, vroeg een vrouw. Ik vertelde haar dat mijn naam Erik is. “Van welke leeftijd ben je?”, vroeg ze vervolgens. Ik moest me bedwingen om te vertellen dat ik al een partner heb en zei dat ik ergens in de veertig ben. Vervolgens begon de vrouw te huilen. “Mijn zoon is onlangs overleden en nou zoek ik die man”, klonk het warrig. “Nou ja, bedankt voor het opnemen.”

Vrijdagavond belde er ook al iemand op. “Ik heb net mijn tas laten liggen op een muurtje bij de pont. Kun jij hem even in bewaring stellen?”, vroeg de man. Ik legde uit dat ik nogal ver van de veerpont af woon en bovendien niet betrokken bij het gevaarte, hoewel ik er dagelijks een paar keer op sta. “Wil je even de veerman bellen dan?”, probeerde de man het nog een keer. Ik wees hem op de site van www.veerpontgenemuiden.nl en nam vriendelijk afscheid.

Als je in de media werkt, krijg je blijkbaar soms merkwaardige telefoontjes. Recent dachten mensen dat ik duivenmelker ben, de kofferbakverkoop tijdens Zwartsluiser Zaterdag organiseer en een witgoedzaak run. Terwijl ik maar een eenvoudig journalist ben. Zo gek als in de tijd dat ik met een kleine advertentie in het Kamper weekblad De Brug stond, wordt het niet meer. “Lp’s te koop”, luidde mijn oproep. Middenin de nacht van zaterdag op zondag kreeg ik telefoon. “Ik zoek een lp”, zei iemand met een stevig accent. “Voorop staat een man met een baard en twee donkere mensen”, gaf hij wat meer aanwijzingen.

“ZZ Top? Earth Wind & Fire wellicht?”, probeerde ik ondanks het tijdstip klantvriendelijk te behandelen. “Nee”, zei de man. “Zie de maan schijnt door de manen, heet ie.” Op de achtergrond hoorde ik een kamer vol dronken Kampenaren zich bescheuren van het lachen. Ze gingen vermoedelijk een zware zondag tegemoet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500