Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kids on the Move van start

Geplaatst op: 31 augustus 2015

Op 14 oktober gaat het behandelprogramma ‘Kids on the move’ weer van start. Dit project is voor kinderen met overgewicht en/ of een bewegingsachterstand. Tijdens dit programma gaat het kind samen met de fysiotherapeut, orthopedagoog, diëtist en de buurtsportcoach werken aan de volgende doelstellingen : plezier beleven aan bewegen, fit worden, bewust worden van een gezonde leefstijl, het vergroten van het zelfvertrouwen en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Het totale programma duurt 16 weken en is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. De trainingen zijn 2x per week op de dinsdag- en donderdagmiddag. De laatste 4 weken van het programma gaan we op bezoek bij verschillende sportverenigingen om de kinderen te stimuleren te blijven sporten.

Het programma wordt deels vergoed door de zorgverzekeraars, de eigen bijdrage voor het gehele programma is € 45,00.

In de afgelopen vier jaar hebben meerdere groepen kinderen in Zwartewaterland mogen ervaren dat het project voor verandering kan zorgen. Een voorbeeld van een deelnemer laat zien dat zij 3 kilo is afgevallen en haar buikomvang verminderde met 9 cm. Tijdens het project voelde zij zich steeds zekerder van zichzelf en kon steeds beter mee doen met de gymlessen op school. Haar ouders doen tegenwoordig gezondere boodschappen op advies van de diëtist en na afloop van het project is ze aangesloten bij een sportverenging om het bewegingspatroon voort te (blijven) zetten.

Wilt u ook een gezondere toekomst voor uw kind? Meld hem of haar dan vóór 8 oktober aan via:

06 44 47 45 00 of www.bewegeninzwartewaterland.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500