Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA verbaasd over verhuizing makelaar naar gemeentehuis

Geplaatst op: 31 augustus 2015

De PvdA heeft met verbazing kennis genomen van de verhuizing van een makelaar vanuit het centrum van Hasselt naar het gemeentehuis. “Het gemeentehuis moet geen bedrijfsverzamelgebouw worden. En deze verhuizing draagt ook nog eens bij aan de leegstand van de Hasselter binnenstad”, zegt raadslid Klaas Eenkhoorn.

Hij vindt het ‘raar’ dat de gemeenteraad niet van de verhuizing op de hoogte is gesteld. “Er is ruimte in het stadhuis. Wij pleiten ervoor om goed na te denken over de invulling en niet lukraak bedrijven toe te laten. Een stadhuis is geen commerciële instelling”, vindt Eenkhoorn.

Hij stelt dat er wellicht wel maatschappelijke organisaties zijn die interesse hebben in de vleugel. Ook oppert hij dat de bibliotheek er wellicht onderdak kan vinden. “En misschien is dit een goede plek voor startende ondernemers. Wij vinden het echter een verkeerd signaal om zomaar een bedrijf toe te laten dat al jaren in de binnenstad is gevestigd.”

De makelaar, Leistra, meldt op zijn website dat hij begin september verhuist naar het stadhuis. Bij de ingang aan de Telvorenstraat huurt hij kantoorruimte en krijgt hij de gelegenheid om zijn aanbod goed voor het voetlicht te krijgen. “Het gaat ons natuurlijk niet om Leistra. Die legt een vraag neer en de gemeente beantwoordt die met ‘ja’. Kun je andere bedrijven nu nog weigeren? Wij vinden het merkwaardig dat hierover niet met de gemeenteraad van gedachten is gewisseld.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500