Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub gelijk tegen HZVV

Geplaatst op: 12 september 2015

Erik Rotman schiet de 0-1 binnen. Foto Helmich Lubberts

Teleurgesteld trok de grote groep Genemuiden supporters weer huiswaarts, hun favorieten hadden (weer) niet gebracht waar op gehoopt was. De zege van HZVV, in Assen, op ACV had op voorhand al het besef gebracht dat de gastheren hun mannetje zouden staan. Wat Sportclub echter een groot gedeelte van het duel liet zien gaf weinig reden tot vreugde. Alleen de beginfase was hoopvol en in de eindfase kon een hele kleine voldoende gescoord worden. Veel te weinig om weer aanspraak te kunnen maken op een driepunter.

Het hoopvolle begin kreeg al een gezicht in de eerste tellen van de wedstrijd. Korf nam, vanaf 35 meter, de bal vol op de slof en zag het leer op de lat uiteenspatten. Genemuiden leek de zaken energiek aan te willen pakken en zette redelijk vroeg druk op de thuisclub. Na tien minuten had dit succes, na een paar snelle combinaties liet Martijn Jansen de bal met de buitenkant van de voet in de zestien vallen voor de doorgelopen Jacco Riemens. Die sneed naar binnen en werd aangetikt. De bal ging op de stip, hard en onberispelijk schoot Rotman de bal achter doelman Streutker.

Genemuiden ging aanvankelijk door en was met een schot van Korf dicht bij verdubbeling van de score. Redelijk snel toch veranderde er iets in het spel van Sportclub. Men liet de ruimtes groter worden, de passing werd onzorgvuldiger en de drang naar voren verdween. De thuisclub kreeg grip op het spel en liet steeds meer van zich spreken. Zonder zelf groots te voetballen wist HZVV het Genemuiden steeds moeilijker te maken. Genemuiden hielp de thuisclub een handje door weer terug te vallen in oude gewoontes. De gastheren kregen steeds meer tijd en ruimte om de ballen aan te nemen en passes te verzenden. Tweede / afvallende ballen waren steevast een prooi voor de thuisclub. Het was wachten op problemen, die kwamen er ook, maar met kunst en vliegwerk en een grote dosis geluk, bleef het doel van Flier schoon. Het geluk zat het vooral in de klutsbal die miraculeus langs het doel stuiterde. Voor rust kwam Genemuiden nog eenmaal door, de flankbal van Korf was voor Jansen net niet optimaal genoeg om echt (kop)gevaarlijk te worden.

Na de thee zakte Genemuiden nog verder weg. Met het brengen van Siebren Visscher voor Patrick Lip moest er iets meer power voor de defensie komen. Visscher viel goed in maar kon niet voorkomen dat Genemuiden de strijd met zichzelf verloor. Op de flanken en op het middenveld ontstond een zee van ruimte voor HZVV, spelers als Jordi Beeksman, Pim de Jonge en Reza Hosseini. Het Genemuider middenveld kon of wilde dit niet meer belopen, de omschakeling terug bleef achterwege. Genemuiden riep de problemen over zich zelf af waardoor HZVV kreeg wat hen toekwam.

De tweede helft was ruim 10 minuten onderweg toen de gelijkmaker achter Flier kletste. Het doelpunt had van tevoren uitgetekend kunnen worden.

Beeksma werd weer met een crossbal gezocht en gevonden op de rechterflank, hij kreeg de tijd om aan te nemen en alle ruimte om het duel aan te gaan met Rotman. Het werd niet eens een duel, de flankbal op Frank Strijker kreeg de juiste snelheid en lengte mee. Het sterke Genemuider centrum, inclusief de doelman, werd kansloos op de inkomende spits.

Genemuiden schrok nu echt wakker, de passievolle Drenten leken te beseffen dat er meer te behalen viel dan het vooraf gehoopte puntje. Vooral toen Genemuiden zich ging irriteren aan van alles maar waarschijnlijk vooral aan de eigen onmacht en onwil. Toch leek het duel weer wat te kantelen, Sportclub kreeg weer wat meer grip en daardoor ook weer kansen. Die kansen waren echter niet besteed aan de voorwaartsen. Van der Velden had Genemuiden aan de zege kunnen, nee moeten, helpen. Het lukte hem echter niet de hem geboden 100% kansen om te zetten in roem. Geheel vrijstaand en op maat bediend, bleef zijn kopbal stuurloos. Even later produceerde hij met de voet een afzwaaier. De mooiste kans bood Anna van der Kolk hem, na een fraaie aanval waarin Korf en van der Kolk elkaar goed aanvoelden liet laatstgenoemde, in kansrijke positie, de eer aan de er nog beter voorstaande Van der Velden. Het werd niet wat er van verwacht werd, de bal kreeg nu wel de juiste richting maar ook iets teveel hoogte waardoor de lat geschampt werd.

Aan het slot kwam Genemuiden goed weg toe Rick Broek opeens het gaatje in de defensie leek te hebben gevonden, onder druk van Mike van der Kooy schoof hij de bal langs het doel.

 

Het, bij vlagen, gebrek aan passie en positieve agressie deed de meegereisde supporters wat pijn. Ook het gebrek aan de schot- en stootkracht bracht zorgen bij de aanhang. SC Genemuiden is toe aan een goede, overtuigende, zege.

Scheidrechter(s):Dhr. C. Ruperti, Ass. Dhr. M. Dreise, Ass. Dhr. M. Dijk. Scoreverloop: 12. Erik Rotman (p) 0-1, 56. Frank Strijker 1-1. Toeschouwers: 500  Gele Kaart: 25. Arjan Akkerman (HZVV), 68. Arjen Netjes, 71. Masies Artien, (SC Genemuiden). Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Nick Neumann, Erwin Breukelman, Stefan Korf, Reza Hosseini (64. Marlon Luchtenberg), Pim de Jonge, Jordi Beeksma, Vincent Coulier, Rick Broek, Arjan Akkerman, Frank Strijker (66. Stefan Kikkert).  Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes (88. Robert Boes), Masies Artien, Mike van der Kooy, Erik Rotman, Patrick Lip (45. Siebren Visscher), Jacco Riemens, Stef van der Velden, Anne van der Kolk, Martijn Jansen, Tjeerd Korf.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500