Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemusiment duurt dit keer langer

Geplaatst op: 13 september 2015

Gijs van Dalfsen is dit jaar nauw betrokken bij de programmering van Genemusiment op het Havenplein en in ’t Ofje. Beide locaties vormen komende zaterdag een mooi contrast: in ’t Ofje is het in alle rust genieten van gevarieerde muziek, terwijl op het Havenplein een hectisch spektakel gaande is. Bijzonder is onder meer de komst van Bubblica: een straattheatergezelschap dat enorme zeepbellen produceert.

’t Ofje is zo langzamerhand niet meer weg te denken tijdens Genemusiment. En dan te bedenken dat nog steeds veel Genemuidenaren de bijzondere locatie van de familie van Dalfsen niet kennen. “Mijn opa Gijsbert heeft deze plek ooit gekocht van de diaconie van de Hervormde Kerk. Het is een hele prettige hof, al kom ik er helaas meer om te tuinieren dan om te zitten”, glimlacht Gijs van Dalfsen in zijn familiebezit.

Dat ligt goed verscholen tussen ’t Blokuus en ’t Armenuus in. Voorzien van oude fruitbomen en prachtig onderhouden perken. Optredens in alle soorten en maten vonden er al plaats. “We hebben nu de keuze gemaakt dat hier geen grote groepen optreden, al zingt kinderkoor Uniek wel tijdens Genemusiment. Maar dat is een plek waar rust past. Esther Oosterhuis, de leerlingen van Jerry Hoekman en de oudgedienden Wim en Sander vormen de rest van het programma.”

Veel drukker is het zaterdag op het Havenplein. Daar is een veelbelovend programma samengesteld. “De voorstelling van Bubblica is fantastisch om te zien. Verder kunnen kinderen en volwassenen circusacts in studeren bij Pavarini. Muziek is er onder meer van Frank en Vrij, Lok en Lok (Barbara Lok), Anders dan Normaal en Herbert Altena. De afsluiter komt van Soul and Bliss uit Kampen, met oud-plaatsgenoot Gooswijn van Rees in de gelederen.”

Naast de optredens is er van alles te zien op het Havenplein. Jan van Wendel showt zijn eigen gebouwde vliegtuig (collega-vliegeniers komen over vliegen!) en de Solar-auto en de Technomobiel staan er. En buiten dat is er volop eten en drinken. “Restaurant de Biezen komt met een zeemansmaaltijd waarbij me het water nu al in de mond staat”, lacht Van Dalfsen. “Verder maakt Henk Slot een speciaal Genemusiment-gerecht, levert Keurslager Van der Weg gerechten en Living Water zorgt weer voor de snacks. Ook Marcelino is aanwezig met de koffiebar en Bakker Groot Koerkamp zorgt voor lekkernijen.”

Genemusiment duurt dit jaar tot 22.00 uur. Bij een jubileumeditie past immers een later slot. De hele dag bruist het op tien locaties in Genemuiden van de activiteiten. Slingers wijzen de weg langs twee routes, zodat iedereen al het fraais eenvoudig kan vinden. ‘d Hakkapel uit Hasselt en verschillende straatmuzikanten zorgen voor muziek langs die route. Kijk voor het complete programma op www.sceggenemuiden.nl of in het speciale magazine dat is verspreid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500