Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hubo Van Dijk en Altena Tweewielers bundelen krachten

Geplaatst op: 14 september 2015

Twee Genemuider familiebedrijven met een lange geschiedenis bundelen de krachten. Altena Tweewielers en Hubo van Dijk presenteren later dit jaar een vernieuwend concept winkels in Genemuiden. Doe-het-zelf materialen en fietsen staan daarin centraal. De ondernemers halen tegelijkertijd de naam ‘Woody’ terug. Roger Klaver zet de bromfiets- en bandentak van Altena zelfstandig voort.

De ontwikkelingen volgen op het besluit van de familie Van Dijk dat ze het bedrijf graag willen voortzetten. Ze dachten vervolgens na over hoe ze het beste kunnen inspelen op de veranderende markt. Samenwerking is daarbij een belangrijke sleutel. “Rond diezelfde tijd kwamen wij in contact met John Altena. Beide zochten we een nieuwe weg die de toekomst van de bedrijven garandeert”, aldus de familie Van Dijk. Uiteindelijk leidden de gesprekken tot deze samenwerking.

“We delen elkaars expertise. Beide bedrijven versterken elkaar. Op deze manier zetten we twee bedrijven met beide een geschiedenis van een eeuw voort”, vindt John Altena. Hij wijst erop dat samenwerking tussen ondernemers een duidelijke trend is in de retailbranche. Altena gaat verder op het gebied van fietsen en E-bikes, maar dan in een nieuw jasje. De naam blijft bestaan en ook de gezichten blijven betrokken bij het bedrijf.

Voor bromfietsen kunnen klanten vanaf 5 oktober terecht bij Roger Klaver. Hij is al 20 jaar het vertrouwde gezicht bij Altena Tweewielers en gaat zelfstandig verder met een nieuw bedrijf in bromfietsen en autobanden. Klaver Service vestigt zich aan Oosterbrugstraat 23.

Bedrijfsleider van de Woody is straks Bram Trip. Hij spreekt van een prachtige uitdaging en kan zich helemaal vinden in het concept van de Genemuider ondernemers. “Ouderwetse service in een vernieuwend jasje is het uitgangspunt. De winkels zullen gaan inzetten op service, hoogwaardige kwaliteit en beleving. Beide bedrijven hebben veel overeenkomsten. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking gaat slagen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500