Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk politie terug in Genemuiden

Geplaatst op: 14 september 2015

De gemeente gaat onderzoeken of de politie steunpunten in Genemuiden en Zwartsluis kan openen. Dat schrijft het college in het integraal veiligheidsplan voor de komende jaren waarover de gemeenteraad volgende week vergadert. De gemeente beschrijft daarin de ambities op het gebied van veiligheid.

De gemeente beschouwt de reorganisatie bij de politie als een kans om de dienstverlening aan de burgers te verbeteren, ondanks dat het politiebureau in Hasselt komend voorjaar de deuren moet sluiten. De regionale politie werkt dan vanuit Kampen en Steenwijk. Mogelijk zijn er wel steunpunten mogelijk in de kernen van Zwartewaterland, denkt het college. Daar zitten agenten dan op een aantal vaste dagen.

Andere ambities uit het veiligheidsplan zijn onder meer het terugbrengen van alcoholgebruik en het terugdringen van het aantal verkeersongevallen. Ook wil de gemeente werken aan 20 procent minder woninginbraken in 2018. Afgelopen jaar sloegen inbrekers overigens al minder vaak toe, voor het eerst in drie jaar was er een teruggang te zien.

De gemeente wil ook beleid ontwikkelen voor aanpak van drugsgebruik. Het afgelopen half jaar zijn er van verschillende kanten signalen gekomen dat er meer drugsgebruik en drugshandel is. Bewijzen daarvoor heeft de politie echter niet boven water gekregen.

Tenslotte noemt het college nog de aanpak van jeugdoverlast en overlast door psychisch kwetsbare personen. De overlast van jeugd (ook dat cijfers is al gedaald) moet omlaag en de hinder van psychisch kwetsbare mensen moet gelijk blijven. Volgens de gemeente is het aantal meldingen van overlast door de laatste groep dit jaar ‘fors toegenomen’. Daarom is het niet realistisch om te verwachten dat dit de komende jaren omlaag gaat.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500