Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder ontmoet Syrische vluchtelingen

Geplaatst op: 15 september 2015

Burgemeester Bilder ontving een aantal Syrische statushouders in het gemeentehuis. De kennismaking vond plaats op initiatief van pastoor Van der Sman die zich het lot van vluchtelingen aantrekt.

De Syriërs wonen al enige tijd in de gemeente Zwartewaterland. In het bijzijn van pastoor Van der Sman en Rob Ypma van Vluchtelingenwerk spraken zij informeel met Bilder over hun herkomst en persoonlijke ervaringen. Verder kwamen onderwerpen als integratie, begeleiding en woonsituatie en hun wensen op dat gebied uitgebreid aan bod.

Maatschappelijke begeleiding

“Deze statushouders komen uit een asielzoekerscentrum. Daar hebben zij een eerste kennismaking met Nederland gekregen maar dat is nog niet veel. Daarom is maatschappelijke begeleiding hard nodig”, aldus burgemeester Bilder.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500