Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onderzoek naar mogelijk zonnepark

Geplaatst op: 15 september 2015

De gemeente gaat onderzoeken of er in Zwartewaterland braakliggende terreinen zijn die geschikt zijn als zonnepark. Dat is een park waar energie wordt opgewekt via panelen. Verschillende bedrijven hebben al bij de gemeente aangeklopt met de vraag of er locaties zijn.

Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Daarin meldt het ook dat uit onderzoek blijkt dat er in Zwartewaterland nog 290.000 zonnepanelen op bedrijfspanden kunnen worden geplaatst. Dat zou leiden tot de opwekking van 52 miljoen kWh per jaar. Dat is iets minder dan de helft van de stroom die alle bedrijven in Zwartewaterland in 2014 gebruikten. Zonnepanelen op braakliggende terreinen zou nog eens 600.000 kWh opleveren.

De gemeente gaat de komende tijd partners zoeken en bedrijven informeren over de mogelijkheden. Minister Kamp kondigde onlangs aan dat er voor 2016 een pot met subsidie klaar staat voor initiatieven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500