Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

The day after…

Geplaatst op: 23 september 2015

Op De Wetering was het woensdag de beurt aan de jeugd.

De overwinning van Sportclub Genemuiden heeft tot veel rumoer geleid in Den Haag. Supporters van ADO willen komend weekeinde de spelersgroep een duidelijk signaal geven. Bedoeling is dat ze de eerste twaalf minuten hun spelers niet aanmoedigen. De supporters noemen de nederlaag op Sportpark de Wetering  ‘extreem pijnlijk en beschamend’.

De Hagenezen zetten zich dinsdagavond aardig te kijk door een 0-2 voorsprong uit handen te geven. De landelijke media duiken uiteraard op het verhaal. Gouden Genemuiden-promotie. In Genemuiden gedroegen de Haagse supporters zich overigens voorbeeldig ondanks de afgang van hun helden. Voor Sportclub aanleiding om de supporters via social media te bedanken voor het gedrag.

In Genemuiden is de bekerwedstrijd nog het verhaal van de dag. “Na die 0-2 gaf ik er geen cent meer voor…”, klinkt het in de supermarkt. “Hoe laat was jij thuis?”, luidt de vraag op straat. En her en der gapen mensen opzichtig. De avond was lang, de nacht te kort en de ochtend kwam veel te vroeg voor velen.

Op Sportpark de Wetering is de herinnering aan de nieuwe legende al bijna verdwenen. Vrijwilligers zijn ’s middags bezig met het opruimen van de tent waar de sponsoren en genodigden dinsdag bijeen kwamen. In het zonnetje kijken ouders toe naar de verrichtingen van hun kinderen. De Rabobank Voetbalschool is immers van start gegaan. Tientallen jongens verbeelden zich vermoedelijk dat ze Anne van der Kolk of Patrick Lip zijn.

Fraaie passeerbewegingen en indrukwekkende sliding zijn te zien. Wellicht mannetjes die over vijftien jaar ook bekergeschiedenis schrijven met Sportclub Genemuiden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500