Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geadopteerde Jevan terug naar Sri Lanka

Geplaatst op: 28 september 2015

Jevan en Jenneke Nanninga. Foto: Jevan Nanninga. Tekst: Enrico Kolk

De geadopteerde Kamperzeedijker Jevan Nanninga gaat een zogeheten ‘rootsreis’ doen. Samen met zijn vrouw Jenneke vertrekt hij naar zijn geboorteland, Sri Lanka, op zoek naar zijn moeder. Nog niet eerder was hij daar bewust. “Toen ik acht weken oud was, was ik al in Nederland”, vertelt Jevan.

Het idee komt niet uit de lucht vallen, vertelt Jenneke. “We wilden altijd al een keer terug.” Nu een geadopteerde kennis van Jevan terugging naar Sri Lanka, konden zij daar informatie inwinnen. “En als zij terugkomt, dan gaan wij erheen.”

Met de stichting ‘Adoptie Sri Lanka’ zijn zij drie weken in het land. De adoptiepapieren liggen inmiddels al bij de stichting. “Zij gaan ook vooruit om alvast te gaan zoeken en als we daar aankomen, wordt er een plan van aanpak gemaakt.” Elke dag zullen ze niet gaan zoeken. “We willen ook wel een tempel gaan bezichtigen en een berg beklimmen enzo.”

Extra reden om te gaan voor het stel is dat ze nu zelf een kind verwachten. “Dat gaat zich later ook dingen afvragen. En dan hebben we wel iets om te vertellen, want we zijn in Sri Lanka geweest.”

Of Jevan zijn moeder gaat vinden, dat is de grote vraag. Zelf weet hij niet wat hij er van moet verwachten. Hij vindt het wel spannend, maar is ook erg benieuwd naar hoe het land eruit ziet en hoe de cultuur is. “De stichting zal ons goed gaan begeleiden en voorbereiden.” De twee vertrekken aanstaande vrijdag, 2 oktober. Ze zijn te volgen via: http://jevan.waarbenjij.nu/

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500