Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

KEI-brigade nog niet op volle sterkte

Geplaatst op: 2 oktober 2015

Vrijwilligers van de KEI Brigade van het Waterschap inspecteren voor het eerst de dijken. Hier staan ze onder aan de dijk aan de Mandjeswaardweg zandzakken inspecteren. (Feniesja Hofman in oranje hesje)Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 300915

Bijna 100 mannen en vrouwen uit de wijde omtrek van Kampen sloten zich al aan bij de KEI Brigade (Kampereilandbrigade). Afgelopen woensdag kwamen zij voor het eerst bij elkaar voor een oefening. Onder leiding van de teamleiders, vertrokken de groepen naar diverse delen op de kade langs het Zwarte Meer en oefenden met het leggen van zandzakken.

De ervaring met de eerste instructieavond is dat de deelnemers erg enthousiast zijn. Samen de dijk op en ook samen de beste manier vinden om de zandzakken te leggen.  Naast het oefenen voor een serieuze opdracht was het ook heel  gezellig. Het leek of de deelnemers elkaar al lange tijd kennen door de wijze waarop werd samengewerkt.

Extra oefenavond voor nieuwe aanmeldingen!

De KEI Brigade is nog niet op volle sterkte. Om er zeker van te zijn dat er voldoende brigadiers in actie kunnen komen, zijn nog meer vrijwilligers welkom. Daarom komt er in november een extra oefenavond.

Sluit je aan!

Ben of ken jij iemand die ook de handen uit de mouwen wil steken bij dreigend hoogwater? Kijk dan op www.wgs.nl/kei en meld je nu aan! Er staat een vergoeding tegenover, ook hier vind je alles over op de website. Je kunt je ook als team aanmelden zodat je met jouw inzet een bijdrage levert aan waterveiligheid en de vergoeding kunt doorgeven aan jouw vereniging.

Wanneer in actie? In het geval van storm, het sluiten van de balgstuw Ramspol en blijvend stijgende waterstanden, wordt de brigade opgeroepen om de dijk te versterken door zandzakken te leggen op delen van de kade langs het Zwarte Meer.

De inzet van een vrijwilligersbrigade is een onderdeel van de tijdelijke extra maatregelen van waterschap Groot Salland om de buitenpolders van Kampereilanden (tussen het Zwarte Meer en de oude Zuiderzeedijken) te beschermen tegen overstroming. Totdat de dijkverbeteringsmaatregelen gereed zijn (in 2018) en de dijk langs het Zwarte Meer daarmee voldoet aan de gestelde norm, staat de KEI Brigade klaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500