Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderboek cadeau bij de bieb

Geplaatst op: 6 oktober 2015

De 61 Kinderboekenweek is van woensdag 7 tot en met zondag 18 oktober 2015. Het motto is Raar, maar waar!, en natuur, wetenschap en techniek staan centraal. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Ieder kind zit vol met vragen. En in boeken zijn de antwoorden te vinden. Het thema Raar, maar waar! zet de mooiste boeken over natuur, wetenschap en techniek in de spotlights. Doen!

Kinderboekenweekgeschenk

Simon van der Geest schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk ‘Per Ongelukt’: Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is. Dit geschenk krijgt iedereen die voor minstens € 10,00 aan kinderboeken koopt bij de boekhandel tijdens de Kinderboekenweek.

Op zondag 18 oktober is het Kinderboekenweekgeschenk niet alleen een spannend boek, maar ook een toegangskaartje voor wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. Maar liefst 22 wetenschapsmusea en science centra zijn op zondag 18 oktober gratis toegankelijk op vertoning van het Kinderboekenweekgeschenk.

Mies van Hout maakt het kleurrijke en fantasievolle Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015: Speeltuin. Tijdens de Kinderboekenweek te koop voor slechts € 5,-. 

Speciaal Kinderboekenweek-cadeautje van de bibliotheek

Raar maar waar, je kunt je eigen ellebogen helemaal niet likken! Raar maar waar, kippen worden rustig van tv kijken! Raar maar waar, een walvis mag gewoon je huisdier zijn!

Het bekende populairwetenschappelijke tijdschrift, lanceert speciaal voor de Kinderboekenweek Quest JR, een magazine voor nieuwsgierige kinderen! Het tijdschrift past perfect bij het thema Raar, maar waar! want het staat vol verrassende artikelen, interessante weetjes en leuke wetenschappelijke proefjes. Inclusief de Kerntitels van de Kinderboekenweek over favoriete onderwerpen als ruimtevaart, dinosaurussen, uitvindingen enz.

Tijdens de Kinderboekenweek, is er voor jeugdleden, zolang de voorraad strekt, een speciale Quest JR af te halen in de Bibliotheek!

En vergeet natuurlijk niet de geweldige voorstelling ‘De Kindertemmer’ met Jacques Vriens op woensdagmiddag 7 oktober in d’Overtoom. Toegang 2,50 euro per persoon!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500