Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Theaterwandeltocht blijft groeiend

Geplaatst op: 9 oktober 2015

De Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster is zaterdag 17 oktober aan de vijfde editie toe. In de vier voorgaande edities bleef het deelnemersaantal maar groeien. De organisatie heeft dit jaar meer acts dan ooit langs het parcours staan en hoopt het recordaantal van achthonderd deelnemers van vorig jaar opnieuw te overtreffen.

Zeven dames van de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) tekenen met zeker vijftig vrijwilligers voor de organisatie. Zij kwamen ook min of meer met het idee. “Sint Jansklooster is een echt wandeldorp. ‘Het lijkt de avondvierdaagse wel…’, zei mijn man een keer toen hij naar de wandelaars buiten keek. En omdat er rond het corso altijd veel figuratie en theater is, ontstond dit idee ooit”, vertelt Ageeth Oldenijens.

De eerste keer was een experiment, maar meteen meldden zich al honderden deelnemers. “De reacties zijn ook altijd heel enthousiast. Mensen zijn verrast door wat ze langs het parcours zien. Elk jaar zorgen we voor een nieuw programma en een nieuwe route. Daardoor blijft het voor iedereen ook leuk”, zegt Klaasje Bovendeur. Ook voor kinderen, vult Trijntje Nijkamp aan. “We lopen in het donker, maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand het eng vond. Ook is het veilig wandelen. We besteden veel aandacht aan het parcours.”

En aan de acts natuurlijk. Dit keer werken tien corsogroepen mee met kleine voorstellingen. “Verder doen de kinderen van de Eben Haëzerschool mee met hun proppencorso. Ook hebben we een verrassende vurige act. Vast een hoogtepunt. Voor kinderen is de grabbeltonjurk leuk. Ik verwacht dat we weer een hele leuke editie krijgen.”

De tocht is altijd om en nabij de vijf kilometer. Voor iedereen goed te doen. En voor het geld hoeft niemand het te laten. Miranda Piest: “Leden van COV lopen gratis mee, anderen betalen 2,50 euro. En daarvoor krijgen ze nog koffie en na afloop een kop soep ook. Dat is mogelijk dankzij onze sponsoren. Ja, thuis blijven is nog duurder.”

Tijdens de wandeling is er ook een prijsvraag voor deelnemers. Zij kunnen zaterdag vertrekken tussen 18.30 en 20.00 uur vanaf het dorpshuis in Sint Jansklooster. Aanmelden kan via ac@corsoklooster.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500