Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toneelgroep heeft de caravans klaar

Geplaatst op: 9 oktober 2015

De decorbouwers van Toneelgroep Genemuiden hebben drukke weken achter de rug. In het onderkomen aan de Hasselterdijk bouwden ze complete caravans na. Die zijn nu klaar voor het vervoer naar d’ Overtoom. Daar vinden op 7 en 14 november de uitvoering van Op de Camping plaats.

Dat komische blijspel bestaande uit drie bedrijven speelt zich af op een Duitse camping. De ene familie komt daar voor de rust, de andere heeft liever wat meer leven in de brouwerij. Voer genoeg voor de meest merkwaardige verhalen en een plot om van te smullen. En dan zijn ze ook nog bezig met het vangen van vissen en vlinders.

Volgens regisseur Stef Verhoek is het een prachtig stuk die zorgt voor tranen op de wangen van de bezoekers. De repetities zijn uiteraard alweer tijden volop aan de gang. “Als de caravans van ons onderkomen naar de Overtoom zijn vervoerd, gaan we daar verder met de repetities. Voorlopig gaat alles goed. Wel is het de vraag of we de caravans wel uit ons hok krijgen. Ze moeten er in ieder geval op de zij uit…”, lacht Verhoek.

De opbouwgroep bestaat al jaren uit Henk Bosman, Bertus Lassche en Albert Oostwold. Verschillende mensen helpen daarbij altijd mee. Verhoek kan zich niet herinneren dat het decor ooit zo groot is geweest als nu. Vast een voorbode voor mooie toneeluitvoeringen. De kaartverkoop begint in het komende weekeinde.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500