Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Broezende’ Sportclub-iconen nemen afscheid

Geplaatst op: 19 oktober 2015

Foto's John Poot

“Doorzetters die doorgaan op elke onhaalbare bal. Broez’n”, zei de nieuwbakken voorzitter Berend van Lente maandagavond over de afscheid nemende Sportclub-iconen Herman van Dijk en Berry Halfwerk. “Mannen met clubliefde die het fundament vormen onder deze club”, klonk het ook nog voorafgaand aan de traditionele afscheidswedstrijd. Opnieuw waren veel trainers en spelers uit het verleden naar Genemuiden afgereisd, waaronder de pas vader geworden Willem Lanjouw en de in Zweden wonende Rene Bakhuys.

Halfwerk is de helft van het duo met de meeste wedstrijden op zijn conduitestaat. “350 wedstrijden en 39 doelpunten, waaronder enkele belangrijke, zoals die tegen ARC in de promotiewedstrijd voor de Topklasse”, aldus Van Lente. Halfwerk maakte als A-junior zijn debuut in het eerste elftal tegen Flevo Boys. Hij vierde daarna grote successen, maar besloot in de zomer dat het mooi geweest was. Voetballen op niveau is immers mooi, maar kost zeeën vol tijd. En dus is Halfwerk nu assistent-trainer bij DESZ en speler van het vijfde. “En je baalt als de wedstrijd weer eens is afgelast”, aldus Van Lente over de nog steeds met mentaliteit gezegende inwoner van Zwartsluis, die volgens de voorzitter ook de ‘clown van de kleedkamer’ was.

Dan moet Herman van Dijk ook regelmatig aan het lachen zijn geweest, want beide spelers stonden regelmatig in hetzelfde team. ‘Erreman van Pietien’ kwam in totaal tot tweehonderd wedstrijden. Strijdlust en mentaliteit stonden ook bij hem voorop. Een belangrijk doelpunt was de beroemde goal in de slotfase tegen Staphorst. Opvallend aan het filmpje dat vooraf op het scorebord werd vertoond, was dat beiden vaak met een kopbal scoorden. Van Dijk is het scoren ondertussen nog niet verleerd. Hij maakt nu zijn doelpunten bij de Chouffies, het vierde elftal van Sportclub Genemuiden.

Het afscheidsduel tussen Sportclub en een gelegenheidsteam eindigde overigens in 2-2. Robert Boes bracht de ploeg met Halfwerk en Van Dijk aan een voorsprong dankzij een eigen doelpunt, waarna Stef van der Velden op schitterende wijze voor de 1-1 zorgde. Job van Dalfsen bracht Sportclub op 1-2, maar Willem Lanjouw zorgde daarna voor de 2-2. Na afloop klonk er muziek in de kleedkamer, waarna de aanwezigen ongetwijfeld ook nog de Genemuider horeca op zoeken onder het motto ‘Sportclubbers dat zijn we allen’.
De speciale video:

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500