Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Nijland-Visscher vijftig jaar bij elkaar

Geplaatst op: 19 oktober 2015

Op 22 oktober 1965 traden Geurt Nijland en Geertruida Frederika Visscher met elkaar in het huwelijk te Genemuiden. Op dinsdagavond 20 oktober brengt burgmeester Bilder hen een bezoekje ter ere van dit gouden jubileum.

Geurt werd geboren in Wezep. Hij had 3 broers en 3 zussen. Truida is in Genemuiden geboren en heeft 3 zussen. De twee hebben elkaar binnen de vriendenkring leren kennen. Na hun huwelijk in 1965 woonden zij acht jaar aan de Ketting en verhuisden toen naar de Admiraal De Ruyterstraat. Zij kregen twee dochters. Zij hebben zeven kleinkinderen, vijf jongens en twee meisjes.

Geurt werkte 21 jaar lang bij drukkerij Tulp in Zwolle en daarna bij een drukkerij in Genemuiden. Vervolgens werd hij stratenmaker. Dat heeft hij 21 jaar lang gedaan. Truida ging na haar schooltijd werken bij één van de naaiateliers te Genemuiden.

Truida houdt van borduren, haken en breien. Op verzoek breit zij vaak babysokjes. Af en toe gaat zij naar de Welfare. Zowel Geurt als Truida zijn ervan overtuigd dat bewegen goed is voor de mens. Beiden doen aan gymnastiek en Geurt gaat ook nog iedere maandag zwemmen.
Het echtpaar woont sinds 2014 in de Meente.

Het jubileum vieren zij met hun kinderen. Zij gaan gezellig uit eten.
Na de feestperiode hopen zij een boottocht met de Henry Dunant te gaan maken. Die is al gepland! “Wij hebben al vaker een boottocht gemaakt, onder andere naar Noorwegen” vertelt Trui, “we hebben daar erg van genoten”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500