Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gerrit Riezebosch wordt 95 jaar

Geplaatst op: 19 oktober 2015

Op 20 oktober 1920 werd Gerrit Riezebosch geboren te Mastenbroek, aan de Nieuwe Wetering. Burgemeester Bilder brengt hem namens de gemeente Zwartewaterland een bezoek ter gelegenheid van zijn 95e verjaardag.

Gerrit groeide op samen met één oudere zus en 3 jongere zussen.
Al op jonge leeftijd hielp hij mee op de boerderij. Toen hij 12 jaar was overleed vader Riezebosch. Onder de hoede van een bedrijfsleider werd Gerrit vanaf dat moment al volledig ingeschakeld om het bedrijf te runnen. Zijn werk is altijd zijn hobby geweest ; naast het werk op de boerderij genoot hij ook van het bijhouden van de eigen tuin.

Hij trouwde op 12 mei 1949 met Femmigje Pelleboer. Samen kregen zij 4 kinderen (twee dochters en twee zoons), 21 kleinkinderen en een aantal achterkleinkinderen. Sinds het overlijden van zijn vrouw in mei 2007 woont Gerrit in de Hazelaar. Hij vindt het fijn als er bezoek komt. Hij volgt met belangstelling de belevenissen van zijn kinderen en kleinkinderen.

Gerrit viert zijn verjaardag samen met zijn kinderen.
Dat burgemeester Bilder hemt een bezoek wil komen brengen vindt hij fijn. Maar verder wil hij het liever rustig houden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500