Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen parkeerplaatsen verloren bij plan Havenplein

Geplaatst op: 19 oktober 2015

De nieuwe brug van Genemuiden

Bij de reconstructie van het Havenplein gaan geen parkeerplaatsen verloren. De parkeerplaatsen aan de Westerkaai en aan de Julianastraat blijven behouden. Bovendien komen er op het Havenplein zelf straks markeringen, zodat duidelijker is waar geparkeerd gaan worden. “Winkeliers hebben duidelijk aangegeven dat ze behoefte hebben aan parkeerplaatsen. Economische bedrijvigheid is voor ons van het grootste belang”, zegt wethouder Arie Speksnijder over het herziene plan.

Dat werd maandagavond in ’t Olde Staduus gepresenteerd aan belangstellenden. De tekeningen beloven veel fraais. Zo is het de bedoeling dat de oude brug in herinnering terugkeert in het straatbeeld. Op het wegdek komt daar een soort asfalt dat op houten planken lijkt. Ook komt er een reling langs de ‘brug’.

Op de kop van de Haven wordt straks een groot terras gerealiseerd. Ook ontstaat er een nieuw wandelpad langs de Westerkaai van de haven richting ’t Olde Staduus. “Die komt nu voor de parkeerplaatsen langs. Aanvankelijk zouden die plaatsen verdwijnen. Het wordt minder fraai, maar het belang van deze parkeerplekken is duidelijk”, zegt Speksnijder.

De bollingen langs het plein verdwijnen en daarvoor in de plaats komen trappen terug, zoals die ook bij de Readshop en het nieuwe plein Op ’t Veergat zijn aangebracht. De stijl van die recente aanpassingen wordt doorgetrokken bij de Kop van de Haven en het Havenplein. De aanbesteding volgt nog dit jaar, waarna de klus komend jaar geklaard moet worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500